Szorgos kezek munkája

2024.08.27. 16:00

Figyelemfelkeltő jeleket festettek Abonyban a Somogyis diákok

Már 2021-ben is volt ilyen akció, ahol Farády Csilla tanárnő vezetésével láttak munkához a nebulók. Ma ismét nekiláttak a diákok a munkának.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

– Mivel a jelek többsége már megkopott, ismét szükség volt a szorgos kezek munkájára – tájékoztatott Abony város hivatalos oldala. Így a Somogyi Imre Általános Iskola diákjai újfent felfrissítették a figyelmeztetőjeleket a a gyalogátkelőhelyeknél.

figyelemfelkeltő jelek,munka,diákok,abony
Felnőtt segítséggel ismét újrafestették a Somogyis diákok a gyalogátkelőhelyek figyelemfelkeltő jeleit.
Fotó: Facebook.com / Abony város hivatalos oldala

– Iskolakezdés előtt ez különösen fontos. Leginkább amiatt, hogy a közeljövőben megnövekvő forgalomban a lehető legkevesebb balesetveszélyes helyzet álljon elő. A cél a balesetek megelőzése – fogalmaztak.  

Emellett az is nagyon fontos lenne, ha a járókelők nem fülhallgatóval és okostelefon nyomkodás közben közlekednének. A jelek pontosan ezekre figyelmeztetnek.

A mai akcióban részt Batta- Nagy Nóra a Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési Osztályának munkatársa és Szebeni Péter, az ABOKOM Nonprofit Kft. munkatársa is részt vett.
A Somogyi Imre Általános Iskola Közlekedés szakkörösei Farády Csilla tanárnő vezetésével számos további kimagasló versenyeredményt érnek el évről évre. Emellett a rendőrséggel is sok közös projektet vállalnak oktatási és balesetmegelőzési céllal.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában