Környezetbarát beruházás

2024.08.23. 13:30

A fecskékre is figyelnek az újszászi épület felújításakor

Több szakaszban újul meg Újszászon a Zagyvaparti Idősek Otthona. A homlokzat rekonstrukciója természetőrök felügyeletével zajlik. Mindez bizonyítja, hogy a szintén az épület lakóinak számító fecskékre is figyelnek.

Rimóczi Ágnes

Zajlik a régi Orczy kastély, ma idősek otthona felújítása Újszászon az Akácfa úton. A beruházás során még a fecskékre is figyelnek.

fecskékre is figyelnek Újszász
Az újszászi Zagyvaparti Idősek Otthona homlokzati felújításakor még a fecskékre is figyelnek
Fotó: Dobozi Róbert Facebook-oldala

A Hortobágyi Nemzeti Park természetőreinek felügyelete mellett zajlik a Zagyvaparti Idősek Otthona homlokzatának felújítása. Ahogy a munkálatokkal kapcsolatban a településvezető beszámolt: az épületen nemrégiben fejeződött be a nyílászárók cseréje, a födém kiegészítő hőszigetelése és az idei fűtési szezonban már korszerű hőszivattyúk is segítik a fűtési költségek csökkentését.

Huszonöt műfészek kerül az épületre

– A nemzeti park természetőrei most a fecskék biztonságáért felelnek, a szorgalmas kis madarak ugyanis a munkálatok ellenére is visszaköltöztek az épületre. Tavaszi visszatérésük megkönnyítése érdekében huszonöt darab műfészket ajánlottam fel, amit a kivitelező térítésmentesen helyez el a felújított falszakaszon – részletezte Dobozi Róbert.
A polgármester hozzátette: egyetlen üröm az örömben, hogy a főbejárati rész előtti esőbeálló felújítására a pályázati forrásból nem fordíthattak összeget, az intézmény költségvetése pedig idén sem teszi lehetővé annak önerőből történő újjáépítését. Így marad még feladat későbbre is...

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában