Környezetvédelem

2024.08.30. 16:30

Idén is folytatódik az ingyenes lakossági fásítási program Jászfényszarun

Több ezer facsemetét, dísznövényt és rózsatövet ültettek el a lakosok az önkormányzat támogatásával az elmúlt években. Idén is folytatódik a fásítás, virágosítás a városban.

Illés Anita

„Dísznövények az utcára, még több gyümölcsfa a kertekbe!” mottóval az önkormányzat ebben az évben is folytatja 2014-ben megkezdett, töretlen népszerűségnek örvendő lakossági fásítási programját Jászfényszarun. 

fásítás
Nagy népszerűségnek örvend a fásítási program a lakosok körében Jászfényszarun
Fotó: Archív / Pesti József

Az önkormányzat évről évre kiemelt figyelmet fordít a népszerű fásítási programra

Írásbeli igénylés alapján továbbra is ingyenesen biztosítanak gyümölcsfákat dísznövényeket és rózsákat a lakosoknak. Az eddigi gyümölcsfa osztásokat is figyelembe véve lakóingatlanonként összességében maximum hat darab gyümölcsfát kaphatnak a helyiek. Fontos, hogy utcára nem lehet ültetni a fákat. Dísznövényekből maximum négy igényelhető, lehet telken belülre és utcára is ültetni. „Jászfényszaru – Rózsák” városa szlogennel folytatódik a rózsák osztása is. Célja a település egységes képi megjelenése, így utcánként egyszínű rózsát kapnak a lakosok. Csak az ingatlan elé, az utcára lehet elültetni a rózsatöveket. Az igényeket formanyomtatványon szeptember 13-ig lehet leadni személyesen vagy megbízott útján a Városházán, a Projektirodán. A növényeket várhatóan novemberben osztják ki a lakosoknak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában