Államalapítás ünnepe

2024.08.18. 14:00

Sztárfellépők szórakoztatták a közönséget a jásziványi falunapon

Jásziványon hagyomány, hogy a kistelepülés az államalapítás ünnepéhez közeledve rendezi meg a falunapot.

Pesti József

Tari András polgármester köszöntőjével, majd népi ételek főzőversenyével indult augusztus 17-én reggel nyolc órakor a XXIII. Jásziványi Falunap. A délelőtt folyamán ünnepélyes keretek között adták át a Jásziványért Díjat, melyet idén a képviselő-testület döntése alapján Nagy Miklós, a helyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kapta. Az augusztus 20-i megemlékezést kenyérszentelés követte.

falunap
Csocsesz mulatós műsora sokakat dalra fakasztott
Fotó: Pesti József

12 órától jó ebédhez szólt a nóta, utána pedig operett és táncdalválogatás szórakoztatta a kilátogatókat. Időközben eleredt az eső, de a 11 főzőcsapat így is izgatottan várta az eredményhirdetést. A zsűri Zámbó Attila birkapörköltjét találta a legízletesebbnek, így ő vihette haza a fődíjat. Délután a közönség nagy örömére olyan közismert sztárok léptek színpadra, mint Ihos József humorista, Csocsesz és Bereczki Zoltán színész-énekes.

A legkisebbeket kirakodóvásár, népi játszóház, ugrálóvár, arcfestés és a manapság egyre népszerűbb póthajas hajfonás várta. Az önkormányzat és civilek által szervezett egész napos rendezvényt dinnyeevő és sörivó verseny színesítette, amely a Szabadság Rabszolgái együttes koncertjével, tűzijátékkal és hajnalig tartó retro discoval ért véget.

Nagy Miklós, a helyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kapta idén a Jásziványért Díjat
Fotó: Pesti József

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában