Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei elismerések

2024.08.16. 18:00

Dr. Bene Ildikó vehette át a vármegye díszpolgára elismerést

Számos kiváló szakember vehetett át elismerést a vármegyeházán tartott pénteki ünnepségen. Hírportálunkon sorra bemutatjuk őket. Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Díszpolgára Díjat adtak át dr. Bene Ildikónak.

Pakainé Pusztai Nóra

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés 2021-ben alapította meg a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Díszpolgára Díjat. Az elismerés annak a magyar vagy külföldi állampolgárnak adományozható, aki valamely jelentős eredményt hozó, maradandó értéket teremtő munkájával, áldozatos tevékenységével, vagy egész életművével elismerést vívott ki, példamutató emberi magatartásával hozzájárult a megye jó hírnevének öregbítéséhez. Idén dr. Bene Ildikónak szavazták meg az elismerést.

dr. Bene Ildikó
Dr. Bene Ildikó vette át a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Díszpolgára Díjat 2024-ben 
Fotó: Mészáros János

– Dr. Bene Ildikó orvosi pályáját a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet belgyógyászatán kezdte meg – fogalmazták a méltatásban.

A beszédből kiderült, hogy a kórházi munkát követően, 1997-től a Rendelőintézet belgyógyászati szakrendelésén 2001-ben csoportvezetőként dolgozott, 2007-ben pedig rendelőintézet vezetői kinevezést kapott. 2010 és 2014 között, majd 2018. és 2020. ősze között ismételten a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet főigazgatója volt 

– 2010 és 2018 között országgyűlési képviselőként, a Parlament Egészségügyi Bizottságának tagjaként már az egészségügyi ágazat hazai irányításába is bekapcsolódott, mindig szem előtt tartva a Jászkunság érdekeit, a vármegye legnagyobb egészségügyi intézményében zajló beruházások sikerességét. Tevékenységét elkötelezettség, áldozatos, precíz munka, a szerteágazó feladatok magas szintű szakmai koordinálása jellemzi, mely csodálatraméltó teherbíró képességgel és feladatvállalással párosul – méltatták. Hozzátették: nemcsak szakterületén, hanem az intézeti és vármegyei szintű munkában is sokrétű feladatok vállalt. 2007-ben hozta létre a „Tiszta szívvel Szolnokért” programot, mely egyedülálló országos egészségügyi kezdeményezés volt akkoriban, és azóta is minden évben töretlenül zajlik.  Neki köszönhető a „Férfiak Hete” program, amely a Szolnokon élő férfiak speciális szűrésére és ellátására koncentrál.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzat támogatása és közreműködése mellett, több alkalommal volt főszereplője a vármegyénk kétezer fő alatti lakosú településein helyi szűrőprogramok előkészítésének és megvalósításának, illetve az erdélyi testvérmegyékben lezajlott szűrőprogramokban is vezető szerepet vállalt. 2020. ősze és 2024. nyara között az Országos Kórházi Főigazgatóság humánpolitikai és jogi főigazgató-helyettese. 

– Pályafutása elismerésre méltó, emberi hozzáállása átlagon felüli, mindennapi tevékenysége, a szakma és a betegek iránti tisztelete példaértékű. Az egészségügy bármely területén is dolgozott, munkája során soha nem felejtette el a Vármegyét, minden lehetőséget megragadott, hogy segítse az itt működő szervezeteket és az itt élő emberek életét – hangsúlyozták.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában