Összefoglaló

2024.08.28. 20:50

Több mint 200 diákmunkás dolgozott a szolnoki önkormányzatnál – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

E-rollerek szabályozása: mikor kell biztosítást kötni? Az elektromos rollerek évek óta húzódó kötelező biztosításának szabályozását idén végre rendeletbe foglalták. Így aztán az e-rollerek szabályozása miatt az értékesítési, valamint biztosítási piaca is felbolydult az utóbbi hónapokban. Július 15-től ugyanis egyes elektromos rollerekre és egyéb elektromos meghajtású eszközökre, mint például a Segway-ekre, kötelező biztosítást kell kötni.

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

A nyári diákmunka program szolnoki résztvevőit köszöntötték a városházán. Több mint 200 diákmunkás dolgozott a szolnoki önkormányzatnál, az önkormányzati fenntartású vagy tulajdonú intézményeknél vagy cégeknél nyáron, őket köszöntötték szerdán a városháza dísztermében. A nyári diákmunka program számos lehetőséget kínált a fiataloknak a városszerte, a legtöbben a polgármesteri hivatalban kaptak feladatot.

Folyamatosan osztják ki a tankönyveket a diákoknak Szolnokon is. A közösségi szolgálat óráinak egy részét többen azzal töltik, hogy segítenek a tankönyvek válogatásában.

Plébánosát gyászolja Újszilvás. Elhunyt Kovács Attila a helyi közösség plébánosa. 

Színpompás fényekbe öltözik a jászberényi zoo az Állatkertek Éjszakáján. Bátorságpróba, járda csillagászat, fénycsapdás rovarbemutató, látványetetések és varázslatos fényfestés is várja a látogatókat a Jászberényi Állat- és Növénykertben. Augusztus 30-án, pénteken este lesz az Állatkertek Éjszakája, mely a gyerekek és a felnőttek körében is nagy népszerűségnek örvend.

Újabb halálos vonatgázolás történt, ezúttal Abonyban. Szomorú, de igaz: lassan nem telik el úgy egy hónap térségünkben, hogy ne gázoljon el valakit a vonat. A helyszínelés befejezéséig Abony és Szolnok között a vonatok egy vágányon közlekedtek

Folyamatosan osztják ki a tankönyveket a diákoknak Szolnokon is. A közösségi szolgálat óráinak egy részét többen azzal töltik, hogy segítenek a tankönyvek válogatásában.

A Reptárban landol Lloyd, a világháborús veterán. 110 éve született, egyhónaposan világcsúcsokat állított fel, végigharcolt egy világháborút, hétévesen már nyugdíjas volt, 2015 óta pedig arra várt, hogy Szolnokra kerüljön. Ő Lloyd, pontosabban: a Lloyd, a magyar repüléstörténet egyik legértékesebb repülője, amelyet napokon belül kiállítanak a Reptárban.

Egy „másik” Tiszaszentimrét ad át, mint amilyet átvett Koczúrné Tóth Ibolya. „Minden jó út Tiszaszentimrére vezet” – állítja a falu 18 év után leköszönő polgármestere. Koczúrné Tóth Ibolya településvezetői működése alatt „új köntöst” kapott község, ő maga pedig munkássága révén idén három rangos kitüntetésben is részesült. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában