Programajánló

2024.08.09. 17:00

Szédületes programkavalkádban telik a Csángó Fesztivál szombati napja

Táncos-zenés kavalkád, népi gyermekjátékok, népművészeti vásár, gálaműsor, népzenei koncertek, fényfestés – szinte lehetetlen felsorolni mi-mindennel várja az érdeklődőket a jászberényi Csángó Fesztivál szombati napja.

Molnár-Révész Erika

Elkezdődött a Csángó Fesztivál

Fotó: Pesti József

Jászberényben szombaton is folytatódnak a XXXII. Csángó Fesztivál programjai, 10 órától népművészeti vásár nyílik népi iparművészekkel, kézműves termékekkel a Lehel Vezér Téren, a Szerviz úton, a Holló András utcában és a Hatvani úton. 10 órától Folkmise kezdődik a Nagyboldogasszony Római Katolikus Főtemplomban. 10-től 19 óráig az Aprók Udvarában népi gyerekjátékok, népi játéktér várja a legkisebbeket, a polgármesteri hivatal udvarán szintén gyermekprogramok zajlanak 10.30-tól egészen estig. 14- től 22 óráig tart nyitva a Csángó Falu” – az interaktív élőtér a főtéren. Ugyanitt 15.30-tól kezdődik a Táncról – táncra” – A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei együttesek műsora, majd 17 órakor táncos-zenés kavalkád indul, majd népzenei koncertek kezdődnek. 20.30-kor kezdődik a gálaműsor Táncpanoráma címmel. 21-től 24 óráig fényfestésre várják az érdeklődőket a Déryné Rendezvényházhoz. 21.30-kor nemzetközi táncház indul a Jászság Népi Együttes székházában. A Székely Mihály Szabadtéri Színpadon 23 órakor a Parno Graszt ad koncertet. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában