Összefoglaló

2024.08.25. 20:40

Közel ötezerötszáz lakos bevonásával folytatódik biohulladék- gyűjtő program Szolnokon– a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Sárkányhajók és csodás lampionok lepték el a Hortobágy-Berettyót Mezőtúron. A Túri Sárkányok nyerték az idei Berettyó-kupa sárkányhajó versenyt, melyet szombat délután tartottak Mezőtúron. A látványos programok a versennyel nem értek véget, este szebbnél-szebb úszó lampionok világították meg a Hortobágy-Berettyót. A napot utcabál zárta.

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

Spartan csapat edzése a szolnoki Ormos Imre parkban. Vasárnap délelőtt szabadtéri edzésre várta az érdeklődőket a Spartan Training Group Szolnok csapata az Ormos Imre parkba.

Törökszentmiklósi szakemberek kiváló munkáját díjazta a vármegye. A közigazgatás, az oktatás és a pedagógia területén is kiváló munkát végeztek a törökszentmiklósiak. Az államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan a napokban díjazták a szakembereket a vármegyeházán.

Ünnepséget tartanak Karcagon a Rokkantak világnapja alkalmából. Az Akácliget Gyógy- és Strandfürdő rendezvénytermében lesz az esemény.

Napokon belül kezdődhetnek az újszilvási átszálló állomás építési munkálatai. A kivitelezői szerződést a közelmúltban aláírták, egyúttal a munkaterületet is átadták.

Elkezdődtek a munkálatok a mezőtúri Székes utcában. Megújul a Székes utca Mezőtúron, a munkálatok már elkezdődtek, jelenleg a régi burkolat eltávolítása zajlik az érintett szakaszon. A munkálatok ideje alatt az utcát szakaszosan lezárják.

Újabb városrészekben vehették át a lakosok a biohulladék-gyűjtő edényeket. Közel ötezerötszáz lakos bevonásával folytatódik biohulladék- gyűjtő program a vármegyeszékhelyen. Szeptembertől két új városrészben lesz lehetőség a konyhai, illetve biohulladék-gyűjtők használatára. Az ehhez szükséges edényeket szombaton már átvehették az érintett szolnokiak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában