Bővül a rendszer

2024.08.25. 11:25

Újabb városrészekben vehették át a lakosok a biohulladék-gyűjtő edényeket

Közel ötezerötszáz lakos bevonásával folytatódik biohulladék- gyűjtő program a vármegyeszékhelyen. Szeptembertől két új városrészben lesz lehetőség a konyhai, illetve biohulladék-gyűjtők használatára. Az ehhez szükséges edényeket szombaton már átvehették az érintett szolnokiak. Mutatjuk, hol.

Rimóczi Ágnes

Januártól vezették be Szolnokon a házhoz menő konyhai zöld- és élelmiszerhulladék-gyűjtést. A tesztüzem első állomása a Széchenyi városrész volt. Mint kiderül, ott jól vizsgáztak a biohulladék-gyűjtők, így a szolgáltató bővítést tervezett.

NHSZ, Szolnok,biohulladék-gyűjtő
Az érintett lakosok át is vehették az öt literes gyűjtőedényeket
Forrás: NHSZ Szolnok - NHSZ Zounok

– A Széchenyi városrész beváltotta a kezdeményezéshez fűzött reményeket, így újabb társasházakat kapcsolunk a rendszerbe – emelte ki a témával kapcsolatban Molnár Lajos. Az NHSZ Szolnok kommunikációs munkatársa hozzátette: második fokozatban a Tallinn városrész „Vosztok lakótelep” társasházi lakásait, valamint a Szolnok ispán körút – Móra Ferenc út – Ady Endre úti háromszögben lévő társasházakat vonják be a fejlesztésbe.

Biohulladék-gyűjtőként használhatóak az edények

A társasházak megkapták a 120 literes biohulladék-gyűjtő edényeket, szombaton pedig az érintett lakosok át is vehették az öt literes gyűjtőedényeket. Augusztus 31-én még tartanak egy újabb edényosztást. Jövő szombaton reggel nyolc és délután három között a Tallinn városrészi buszfordulóban, valamint a Móra parkolóban, az orvosi rendelőnél várják az NHSZ Szolnok munkatársai az érintetteket. Mint megtudtuk: a szolgáltató szeptembertől üríti majd a barna kukákat, nyári időszakban hetente kétszer, téli időben pedig hetente egyszer viszik el a biohulladékot.

NHSZ, Szolnok, biohulladék-gyűjtő
Augusztus 31-én még ismét osztják majd a biohulladék-gyűjtő edényeket
Forrás: NHSZ Szolnok – NHSZ Zounok

Ahogy Molnár Lajos kiemelte: hosszútávú cél, hogy a kommunális kukákból kikerüljön a biohulladék, ami ezáltal visszaforgathatóvá válik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában