Tájékoztatás

2024.07.22. 15:00

Tanévkezdési támogatás: már lehet igényelni Örményesen

Örményesen sem maradnak segítség nélkül iskolakezdéskor a rászoruló családok. Már igényelhető a tanévkezdési támogatás, mely azok után a gyermekek után kérhető, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek, vagy, ahol az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 75 ezer forintot.

Molnár-Révész Erika

Már igényelhető a tanévkezdési támogatás Örményesen

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: Illusztráció

Július 22-től, vagyis hétfőtől már igényelhető a tanévkezdési támogatás Örményesen. A kérelmek benyújtásának határideje óvodás, általános-és középiskolás gyermekek esetében augusztus 21-e, a felsőfokú tanulmányokat folytató diákok szeptember 30-ig igényelhetik az egyszeri segítséget. 

Eltérő a tanévkezdési támogatás mértéke

A támogatás mértéke óvodás gyermek esetében 5000, általános iskolások részére 15 ezer, középiskolai tanuló esetében pedig 20 ezer forint, melyet augusztusban folyósítanak a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény kiegészítéseként. A felsőfokú tanulmányt végző diákok 25 ezer forintos támogatást kaphatnak szeptember végéig, külön juttatásként. 

Feltételekhez kötött az egyszeri támogatás 

A tanévkezdési támogatást azok kérhetik, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek, vagy, ahol az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 75 ezer forintot. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában