Felsőoktatás

2024.07.17. 07:00

Az egészségügyi képzések a legnépszerűbbek Szolnokon

Idén is tovább nőhet azok száma, akik a Debreceni Egyetem Szolnok Campusán folytatják szeptembertől tanulmányaikat. Legnépszerűbbnek az ápolás és betegellátás alapszakok bizonyulnak.

Pakainé Pusztai Nóra

Már csak néhány nap és megtudhatják melyik főiskolán vagy egyetemen kezdhetik meg tanulmányaik a felsőoktatási intézményekbe jelentkezők. A Debreceni Egyetem Szolnok Campusán a gazdasági és az egészségügyi képzések mellett idén már műszaki szakokat hirdettek.

Szolnok Campus
A Szolnok Campus bejárata
Fotó: Mészáros János / Forrás: MW-Archív

–  A Debreceni Egyetem által meghirdetett képzések közül a Szolnok Campuson első helyen alapképzési szakok közül legtöbben, 219-en az ápolás és betegellátásra jelentkeztek. Az egészségügyi gondozás és prevenciót hetvenegyen, a kereskedelem és marketinget hatvanhárman, a pénzügy és számvitel szakot pedig huszonkilencen jelölték meg első helyen. A tavalyi általános felvételi eljárásban is ezek voltak a legnépszerűbbek – tájékoztatott Bögre Zoltán, a Debreceni Egyetem M. Tóth Ildikó Sajtóközpont sajtóreferense.

A campuson indítani kívánt új szakok közül a műszaki menedzser képzésre első helyen 16-an adták be papírjaikat, a gépészmérnöki képzésre első helyen 3-an nyújtották be jelentkezésüket. Mint megtudtuk, a képzés indításához szükséges minimális jelentkezői létszám hiányában az adott szak nem indulhat, erről később döntenek. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a felvételi ponthatárokat július 24-én hirdetik ki.

SzakJelentkezők száma (fő)
ápolás és betegellátás219
egészségügyi gondozás és prevenció71
kereskedelem és marketing63
pénzügy és számvitel29
műszaki menedzser16
gépészmérnöki képzés3

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában