A hőséget is bírja

2024.07.22. 19:55

Ismerje meg Pumát, a szolnoki RepTár imádnivaló, szőrös kis kedvencét – videóval, galériával!

Forróság és kánikula. Ez az a két tényező, mely a legkevésbé sem befolyásolja Puma mindennapjait. A szolnoki RepTár fekete macskája a hőség idején is remekül érzi magát a rezidenciáján, a létesítmény egyik irodájában, három gondoskodó kolléganő társaságában.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

Klíma, finom falatok, simítások és játék. Bár a főszereplő, Puma nem mindig vesz tudomást gondozói elfoglaltságairól, tulajdon mindennapjai leginkább a felsoroltakkal telnek Szolnokon.

Puma, RepTár, Szolnok, macska, cica
Puma és Farkas-Vincze Tímea rendezvényszervező
Fotó: Nagy Balázs

– Muszáj kicsit megmozgatni napközben, hogy ne csak feküdjön – kezdte mosolyogva Farkas-Vincze Tímea rendezvényszervező, miközben játékra csábította Pumát. A szolnoki RepTár fekete macskája éppen hajlott is a dologra. Különben szinte egész nap alszik.

– Természetesen az út közepén, vagy az asztalainkon – pontosított a kolléganő. Hozzátette, utóbbi helyet leginkább olyankor választja ki, amikor papírok és feladatok sora hever előttük.

De ő mindig tudja, hogy mikor muszáj lazítanunk egy kicsit, ilyen diszkréten jelzi is felénk

 – tette hozzá nevetve.

Hiába a hőség, csábító a kintlét Puma számára

Tímea elárulta, Puma a korábbi években kevesebb időt töltött kint ilyentájt, most gyakran jelzi miákolással az ajtóban, hogy kalandozós kedve támadt.

– Sokszor kimegy, hiába volt odakint harmincöt, harminchét fok naponta kétszer, háromszor biztosan kikéredzkedett – sorolta a tényeket a rendezvényszervező.

– Kiengedjük, kóborol egy kicsit, majd visszajön és nyávogással jelez az ajtóban, hogy ennyi elég volt – avatott be Tímea a bársonytalpú szokásaiba.

A koncertek és hangos rendezvények nem a kedvencei

A forróságot, a hőséget látszólag kedveli, a hangos rendezvényeket, koncerteket kevésbé.

– A koncertek idejére az irodánk a backstage. Ilyenkor őt másik főhadiszállásra visszük, legutóbb egy raktárba került. Ott például nem volt klíma, ezt igencsak zokon vette – magyarázta Tímea. Hozzátette, mindent egybevetve jól viselte a helyzetet, sőt egyszer nem átallott kiszökni onnan, de szerencsésen megtalálták a színpad mellett.

– Egészen pontosan a „Csőrike” nevű helikopter alatt – pontosított a kolléganő. A zenével járó esti hangokat elrejtőzve „vészelte át.”

Az étvágyával nincs gond, a kánikulában sem

Puma gyönyörű cica, bár kissé túlsúlyos és a kánikula sem befolyásolja az evés iránti szenvedélyét.

– A biológiai órája kiválóan működik, reggel nyolckor és délután kap enni. A második adagért van, hogy már kettőkor „szól”, de előfordul, hogy csak háromkor, viszont négy és fél öt között kap vacsorát – mondta Tímea, majd hozzátette, az egészsége miatt igyekeznek következetesek maradni.

– Ha egy-két jutalomfalad akad is, vigyázunk rá. Ő egy rövid lábú cica, még inkább terheli a súlya. Ráadásul ivartalanított kandúr, így valóban oda kell figyelnünk a macska formáira – magyarázta.

Már kevésbé „mumus” az állatorvos

A RepTár fekete cicáját egy évben egyszer meglátogatja az állatorvos. Ilyenkor kap védőoltást és egy kis állapotfelmérés is belefér a „vizitbe.”

– Én vagyok a „lefogó személyzet”. De csak addig a pillanatig ellenkezik, ameddig megkapja az injekciót, utána megnyugszik. Sőt legutóbb nem is rejtőzött el, egészen békésen, szaglászva fogadta az orvost – mondta a rendezvényszervező.

Puma egyébként szívesen figyeli a látogatókat, a gyerekkel is jól kijön.

– Azt mondjuk nem szereti ha sokan, hangosan rohannak felé, ilyenkor megijed. De egy nyugodt, kedves simogatásban bármikor benne van – árulta el mosolyogva Farkas-Vincze Tímea.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában