ArTúr Fesztivál

2024.07.31. 16:30

Programok: igényes szórakozást kínál augusztusra Mezőtúr

A nyár utolsó hónapján sem maradnak rendezvény nélkül a mezőtúriak, olyannyira nem, hogy augusztus 8-tól 11-ig több helyszínen zajlik majd az ArTúr Fesztivál. A színes és igényes programok között ingyenes koncertek, kiállítások, sportrendezvények és a híres Túri Vásár is megtalálhatóak.

Molnár-Révész Erika

Már gőzerővel készül Mezőtúr az augusztus 8-a és 11-e között megrendezett ArTúr Fesztiválra. A több napon át tartó programok utolsó napja, vagyis a vasárnap, az országos hírű Túri Vásár időpontja.

programok
Az ország egyik legrégebbi vásárát a rendszerváltozást követően élesztették újjá
Fotó: Mészáros János / Forrás: Illusztráció

A programok között kiállításmegnyitó és koncertek is lesznek

Az augusztus 8-án, vagyis csütörtökön induló programok több helyszínen zajlanak majd. A közösségi házban 17 órától nyílik a fesztivál, majd Mucza Kálmán „Vonalon kívül” című kiállítása nyílik meg a nagyközönség előtt. Mindeközben a Túri Fazekas Múzeumban 17 órától nép játszóház, 18 órakor a Ramazuri zenekar szórakoztatja majd a legkisebbeket. Este 20 órától Hartay Csaba könyvbemutatójára kerül sor, Czutor Zoltánnal és a Belmondo zenekarral. A Városi Galériában mindeközben 18 órától a Héja csellóegyüttes ad majd koncertet. 

Másnap, a Túri Fazekas Múzeumban 18 órától szabadtéri jógára, a Petőfi téren 17 órától pedig koncertekre várják az érdeklődőket. A sort a Cruises zenekar kezdi, majd 19 órától a Republika, 22 órától a Kormorán ad koncertet. 

Sportolásra is nyílik lehetőség, rajtol a Túri Kupa 

A szombati nap sportprogrammal indul a közösségi háznál délután 14 órától rajtol a Túri Kupa Utcai Futóverseny, melyre az ország számos pontjáró érkeznek nevezők. Ezen a napon a Takács tanyánál a bronzöntés rejtelmeibe lehet betekintést nyerni délután 15 órától. A katolikus templomban 16 órától a Vivace Kamarakórus ad koncertet. 

A Petőfi tér fesztivál színpadán 17.30-tól sorjáznak a fellépők.

Lengyel testvértelepülés is érkezik a rendezvényre 

– Az ArTúr Fesztivál zárásaként augusztus 11-én kerül sor a Túri Vásárra, mely során egész napos vásári forgatag, színes színpadi programok és vidámpark várja majd az érdeklődőket. Ebben az időpontban tartjuk a testvértelepülési találkozót is, melyre mindig nagy szeretettel várjuk a hozzánk érkező delegációkat. Idén régi kapcsolatot sikerült újjáélesztenünk, lengyelországi testvérvárosunkkal, így nagy öröm számunkra, hogy Maków Podhalanski delegációját ismét fogadhatjuk Mezőtúron – tájékoztatott Szűcs Dániel, a város polgármestere.

Mint megtudtuk, ezen a napon a Szabadság téren 90.30-tól a mazsorettek felvonulásával kezdődnek a programok, a Petőfi téren pedig 13 órától a polgármesteri köszöntő után kezdődnek a színpadi produkciók.

Több helyszínen zajlanak a programok vasárnap 

Augusztus 11 -én, vagyis a Túri Vásár napján reggel kilenc, illetve tizenegy órától a városháza főbejáratától indul a toronylátogatás, és a várostörténeti kiállítás tárlatvezetése. A Szabadság téren mindeközben 10 órakor megnyílik a Mesterségek Tere, ahol népi bútorfestő, kádár, fazekas, csipkeverő, hímző és gyöngyfűző alkotók bemutatóit lehet megtekinteni, egészen 17 óráig. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában