Programajánló

2024.07.20. 10:30

Retróbuli, cigányzene és minden, ami muzsika – koncertektől lesz hangos a hétvége a Jászkunságban

Változatos programok várják az érdeklődőket a nyár közepi hétvégén. Szombattól vasárnapig szól majd a zeneszó vármegyeszerte, egészségmegőrző programokra is invitálják a jászkunságikat, akik több helyen piacozhatnak is majd. Programajánlónkban ízelítőt adunk a lehetőségekből.

Rimóczi Ágnes

Ahogy azt már olvasóink megszokhatták, minden hétvégén jelentkezünk programajánlóval, amiben összefoglaljuk az aktuális szombat és vasárnap legizgalmasabbnak ígérkező eseményeit. Ez a gyűjtésünk ez alkalommal sem marad el, mutatjuk hol és miként szórakozhatnak a Jászkunságban.

programajánló
Hétvégi programajánló: több koncert is szórakoztatja majd a jászkunságiakat
Fotó: Illusztráció / Forrás: Shutterstock.com

Hétvégi programajánló

Július 20. szombat:

BEREKFÜRDŐ Magyar nóta és örökzöld sláger műsorra várják az érdeklődőket a Berekfürdői Gyógy-és Strandfürdőbe déli tizenkét órától. A szervezők ezúttal a Duna Televízió és a Dankó Rádió méltán népszerű művészeit invitálták meg, hogy egy fantasztikus műsorral szórakoztassák a tisztelt publikumot. Újvári Marika csodás hangú énekesnő és Karcagi Nagy Zoltán életműdíjas énekes, előadóművész közismert magyar nótákkal és örökzöld slágerekkel készülnek a vendégek számára. A produkcióban közreműködik Karcagi Nagy Andy, táncdalénekes.

A nap második felében éjszakai piacot tartanak a település rendezvényterén. Az érdeklődőket, piacozókat este hattól tíz óráig várják finom ételekkel és kellemes zenével.

KŐTELEK A cigányzene és a magyar nóta ünnepét rendezik meg a településen, a Szent István téren. A délelőtt tíz órai megnyitó után fel is csendülnek a dallamok, prímásverseny kezdődik cigányzenészekkel. Lesz cimbalombemutató és természetesen jó ebédhez szól majd a nóta neves előadókkal. Délután fél négytől a sztárvendég, Oláh Gergő lép fel.

SZOLNOK Egészségnapot tartanak a Pletykafalu Fiókkönyvtárában. Délelőtt kilenc órától várják az érdeklődőket, akik különböző szűrővizsgálatokon vehetnek részt és számos egészséggel kapcsolatos előadást hallgathatnak meg. A mentőszolgálat munkatársa újraélesztési oktatást is tart majd a program keretében.

Este fél kilenctől a PéntekenkéntÉk zenekar lép fel a Tisza Mozinál, a Múzsák terén. A rendezvény ingyenes, azonban asztalfoglaláshoz kötött.

Este kilenc órától a Dokk teraszon Bázis Remember Party kezdődik. A zenés eseményen felidézik a közel húsz évvel ezelőtti élményeket. A házigazda Nagy Szilárd, az egykori Bázis Club rezidense, aki a Bázis legnagyobb klasszikusaival várja a retróbulira éhes vendégeket.

TISZADERZS Ezen a napon rendezik meg Tiszaderzs falunapját, a XV. Kárásznapot, ahol halas finomságok készülnek az eseményen részt vevők nagy örömére. Az események délelőtt tizenegy órakor kezdődnek, a gasztronómiai élményt koncertprogramok, neves fellépők teszik teljesebbé. Délután kettő órakor Gáspár Laci, este hét órakor pedig Sipos F. Tamás szórakoztatja majd a vendégeket.

ÚJSZÁSZ Este hét órától rendezik meg az Újszászi Zenés Nyári Est elnevezésű rendezvényt a Közösségi tér szabadtéri színpadán. Az érdeklődők Meggyes Csabi koncertjén szórakozhatnak.

Július 21. vasárnap:

NAGYKÖRŰ A Búcsúi Körűi Piacra várják az érdeklődőket. A Tisza-parti település régi piacterén a megszokott kínálattal, a megszokott jó hangulattal várják a szervezők és a helyi termékeket kínáló termelők a piacozó vendégeket. Délelőtt kilenc órától délután kettőig lehet a standokról válogatni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában