Magyar Honvédség

2024.07.29. 15:30

Újabb parancsnoki váltás történt a szolnoki székhelyű tartalékos ezrednél

Két hónapja Kovács Imrét Lukács Róbert, most Lukácsot Hraska Gábor váltotta a beosztásban.

Mészáros Géza

Alig két hónapnyi megbízás után Lukács Róbert alezredes június 26-án továbbadta a megbízott ezredparancsnoki beosztást és vele a csapatzászlót Hraska Gábor alezredesnek a Magyar Honvédség szolnoki székhelyű Krause Lajos 3. Területvédelmi Ezrednél.

Ezredparancsnok-váltás a tartalékosoknál
Lukács Róbert alezredes (középen) továbbadta a megbízott ezredparancsnoki beosztást és vele a csapatzászlót Hraska Gábor alezredesnek
Fotó: Hubai Imre Facebook-oldala

Mint ismeretes, a Krause Lajos 3. Területvédelmi Ezred (MH 3. TVE) 2023. január elsején alakult meg Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében, Szolnok helyőrségben, három területvédelmi zászlóaljat lefedve. A Jászkunságban, Szolnokon a vitéz 68. Horgos Dezső Területvédelmi Zászlóalj, továbbá Nógrádban, Salgótarjánban a vitéz 25. Széplaki János Területvédelmi Zászlóalj, illetve Hevesben, Egerben a vitéz 60. Mike József Területvédelmi Zászlóalj jött létre.

A nyugállományba vonulásáig rendelkezési állományba kerülő területvédelmi ezred első parancsnoka, Kovács Imre ezredes, az MH 3. TVE alapító ezredparancsnoka 2024. május 31-én adta át a beosztását és a csapatzászlót Lukács Róbert alezredesnek. Aki, mint megbízott ezredparancsnok június 26-án továbbadta a megbízást és a csapatzászlót Hraska Gábor alezredesnek.

Ezredparancsnok-váltás a tartalékosoknál
Hraska Gábor alezredes, megbízott ezredparancsnok meglengette a csapatzászlót az állománygyűlésen
Fotó: Hubai Imre Facebook-oldala

Az eseményen jelen voltak Hubai Imre vármegyei közgyűlési elnök és Berkó Attila vármegyei főispán is, utóbbi a haza szolgálatára felesküdött tartalékosokat buzdította feladatuk ellátására.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában