Ádám Adrienn

2024.07.22. 14:30

New Yorkban jár a szolnoki fotós kiállítása

A pillanat varázsa címmel nyílt fotókiállítás Ádám Adrienn felvételeiből a new york-i Magyar Házban, a new york-i Liszt Intézet Kulturális Központ szervezésében. A szolnoki születésű alkotó Magyarország turisztikai értékeit népszerűsíti képeivel. Izgalmas és egyedülálló lehetőség, hogy munkáit az Egyesült Államokban, a „nagy almában” láthatja a nagyközönség.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

– Valójában egy korábbi ajánlásra érkezett visszajelzés, amely szerint a képeim részt vehetnek egy országimázs témájú kiállításon odakint. Az egyeztetések hamar lezajlottak online. Leginkább a külföldön élő magyarok várják nagy érdeklődéssel a magyarországi vonatkozású felvételeket, ez egy egyéni kiállítás lesz – kezdte Ádám Adrienn. Hozzátette, nagyon boldog volt a lehetőség miatt.

new yorkban jár a szolnoki fotós kiállítása
Örömmel tölti el, hogy New Yorkban jár a szolnoki fotós kiállítása. Ádám Adrienn képeivel Magyarország turisztikai értékeit is szeretné bemutatni
Fotó: Beküldött fotó

A pillanat tényleg varázslatos

– Ez egy örömökben gazdag út, az ilyen visszajelzések is rengeteget adnak. Erős bennem a lelkesedés, hogy szabadon adjak, belülről. 

Az a célom, hogy a képeim visszaadjanak valamennyit abból, ahogyan látom, érzékelem a világot és főleg a pillanatokat. Emellett a kulturális diplomácia jelentősége is igazán fontos számomra 

– fogalmazott a fotós.

A New York-i tárlat anyaga teljesen megegyezik a július harmadikán, Szolnokon bemutatott sorozattal. Adrienn elárulta ugyanezek a képek idén jártak már Dániában, Finnországban és tavaly Prágában is.

– A képeken fellelhető a Balaton térsége, egyebek mellett a romantikus villányi borvidék jellegzetes pincesorai. De szerepel közöttük a Mátra őszi- és az Alföld aranyló színei, Budapest fő látványosságai. Ott a Dunakanyar több pontja, valamint számomra a naplementéknek legszebb helyet adó szolnoki Holt-Tisza part varázsa…– sorolta az alkotó.

A „nagy alma” izgalmas kaland lesz

Adrienn elárulta, néhány éve már volt szerencséje pár napot New Yorkban tölteni, lenyűgözte a város pezsgése és kulturális sokfélesége.
– A felhőkarcolók teraszainak hangulata, a nyüzsgő éjszakai élet szintén mély benyomást tettek rám. Igazán vártam a megnyitó napját, izgalmas és felemelő élmény volt a szervezés, az esemény. Rengetegen voltak kíváncsiak rá, ez szintén hihetetlen élményt jelentett –  fogalmazott mosolyogva.

Sokféle terve van a jövőre nézve

Adrienn képeit számos országban láthatták már. A művész nem titkolt szándéka egy új projekt, bár jelenleg még a Magyarországot népszerűsítő tárlatra koncentrál.

– Egy következő sorozat összeállításán is dolgozom, az utazások során készített új képeket használni szeretném majd, de ez még a jövő feladata. Tényleg a hazai pillanatok varázsát helyezem előtérbe, bízom benne, hogy sokakat megérint majd a képeim üzenete – árulta el a fotós.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában