Fogatosok találkozója

2024.07.18. 10:00

Lovaspályát avattak Jászárokszálláson, Pintér Tibor és társulata is fellépett – galériával és videóval

A XXIII. Árokszállási Nyár zárásaként rendezték meg szombaton a Fogatosok XIV. Baráti Találkozóját. Az eseményen adták át az új lovaspályát, melyet a Hunyadi utca végén található füves területen alakítottak ki. Az ünnepséget Pintér Tibor színművész és társulatának lélekemelő előadása tette emelkedetté.

Illés Anita

Közel harminc fogat versenyzett a rekkenő hőségben szombaton Jászárokszálláson. A Fogatosok XIV. Baráti Találkozóján új lovaspályát avattak, melyet a Jászárokszállási VSE Fogathajtó Szakosztálya az önkormányzat támogatásával alakított ki a Hunyadi utca végén található füves részen. 

lovaspályát
Átadták az összefogással kialakított lovaspályát Jászárokszálláson. Az ünnepségen Pintér Tibor és társulata is pályára lépett. 
Fotó: Pesti József

A fogathajtó szakosztály tovább fejleszti, szépíti a lovaspályát

Papp Zoltánné, a rendezvény háziasszonya köszöntőjében elmondta, hogy a fogathajtó szakosztálynak évekig nem volt saját területe, mostoha körülmények között tartották a versenyeket és az edzéseket. Két évvel ezelőtt megkeresték a város polgármesterét, aki a képviselő-testülettel együttműködve segítő kezet nyújtott a közösségnek és támogatták a pálya kialakítását.

A pályaavatón Farkas Szilvia és Csomor János önkormányzati képviselők mondtak köszöntőt, méltatva a fogathajtó szakosztály szerepét a magyar lovas kultúra megőrzésében. Rédei István szakosztályvezető a jövőbeli célokról is beszélt. Terveik között szerepel többek között a lovaspálya talajminőségének javítása, a terület füvesítése és fásítása. A köszöntők után a Nemzeti Lovas Színház megálmodója, igazgatója Pintér Tibor színművész és társulata lépett pályára. A művészek lóháton bemutatott fantasztikus produkciója elvarázsolta a közönséget. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában