Tettenérés

2024.07.19. 19:00

Lits László: Jól teljesítettek a szolnoki kalandparkban kihelyezett kamerák

Szolnok és a város tiszaligeti kalandparkja az elmúlt napokban minden nap szerepelt a hazai, alkalmanként a nemzetközi médiában is. A felügyeletére bízott táborozó kisgyermeket felrúgó jászberényi karatemester érthetetlen és döbbenetes cselekedete országos közfelháborodást váltott ki.

Mészáros Géza

Az elmúlt napokban a hazai média árgus szemekkel figyelte a szolnoki kalandparkot, az ott történt brutális eset miatt. A felügyeletére bízott táborozó kisgyermeket felrúgó jászberényi karatemester érthetetlen és döbbenetes cselekedete országos közfelháborodást váltott ki.

Lits László
Lits László is nyilatkozott az elmúlt napokban nagy port kavart ügyről
Fotó: Mészáros János / Forrás: MW-Archív

Ugyan az esetről beszámoló médiumok, illetve az internetes közösségi felületek posztjai nem Szolnokot és kalandos létesítményét minősítették elégtelenre, ám a negatív hangvételű közlésekben mégiscsak folyamatosan szerepel a jászkunsági vármegyeszékhely, valamint a Tiszaligetben működő kalandparkja. Lits László, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezetője hírportálunknak elmondta:

Nem a városnak, a lakóinak, vagy társaságuknak kell szégyenkeznie azért, mert ez a felháborító esemény Szolnokon történt.

– Jól teljesített a város és tökéletesen ellátta feladatát a társaságunk és annak munkatársai – szögezte le Lits László.

– Szolnok közterületein, parkjaiban, frekventált helyein, sűrű közlekedésű és kevésbé forgalmas útjain, utcáin, parkolóinál és létesítményeinél, összehangoltan, jól átlátható térfigyelő-kamerarendszer van kiépítve, így a tiszaligeti kalandparkban is. Ennek az embernek az ámokfutását és abuzálását, aki a manapság közszájon forgó hírekben Jászberényben és az ország más településein is a szolnokihoz hasonló agresszív fellépéssel viseltetett a rá bízott gyermekekkel és fiatalokkal szemben, büszkén mondhatom, hogy a városunkban és társaságunknak sikerült megfékeznie – hangsúlyozta az ügyvezető.

Lits László hozzátette: 

Amint a biztonsági kamera felvételeit visszanéztük, cégünk azonnal megtette a kötelességét.

– A munkatársaim és jómagam jelzéssel és feljelentéssel éltünk a rendőrség felé, illetve kitettük a közösségi oldalunkra a döbbenetes képsorokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában