Program

2024.07.30. 19:30

Látópont rendezvényt tartottak az abonyi Kultúra Házában

A helyi jó gyakorlatok és értékek kerültek fókuszba.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

– Nagy megtiszteltetés, hogy ismét Abonyt választották a rendezvény helyszínéül. Köszönöm a Kultúra Háza munkatársainak, hogy az intézmény Látópontként működik, ezáltal még erőteljesebben kapcsolódhat az ország kulturális életéhez – fogalmazott Pető Zsolt polgármester. Emellett kiemelte az intézmény vezetőjének, Jandácsik Pálnak a szerepét ezzel kapcsolatban.

A Látópont rendezvényen a helyi jó gyakorlatok és értékek kerültek fókuszba
Fotó: Facebook.com / Abony város hivatalos oldala

– A Magyar Közösségépítők Értékszövetsége Egyesület elkötelezett a közművelődés szakmai utánpótlásának, a tudás átadásának kapcsán. A látóutak szakmai gyakorlata több intézmény és szervezet munkájában is jelen van, már évek óta. Célja a helyi jó gyakorlatok, a közösségi kezdeményezések bemutatása és átvétele – mondta a polgármester.

Hozzátette az ilyen alkalmakon többnyire döntéshozók, kulturális és közművelődési szakemberek, valamint civilek vesznek részt.

 – A látóutak segítenek abban, hogy felismerjük, szűkebb és tágabb környezetünkben mennyi természeti, tárgyi és szellemi érték található. Mindemellett mennyi lelkes ember foglalkozik azzal, hogy mindezt a közösséggel együtt éltesse, fejlessze – fogalmazott Pető Zsolt. Kiemelte, a Látópont az a hely, ahol az adott település jó gyakorlatai, tapasztalatai bemutathatók, megérthetők és továbbvihetők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában