Közös értékek mentén

2024.07.31. 13:30

KözösÉg Fesztivál: Szolnokon találkoztak a közművelődés szakemberei

A szolnoki Campuson rendezték meg a közművelődési szakma legnagyobb országos ifjúsági rendezvényét a napokban. A KözösÉg Fesztiválon tapasztalatot cseréltek a fiatalok és szeniorok.

Rimóczi Ágnes

A Magyar Közösségépítők Értékszövetsége Egyesület és az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ közös szervezésében a napokban rendezték meg Szolnokon a KözösÉg Fesztivált, a közösségi művelődés szakmai vándorfesztiválját. Az eseményen interaktív módon és inspiráló beszélgetéseken keresztül mutatták meg a szervezők, milyen sokféle lehetőséget rejt magában a szakma, és milyen izgalmas perspektívákat nyújt a pálya.

KözösÉg Fesztivál Szolnok
A KözösÉg Fesztiválnak ezúttal Szolnok adott otthont, itt találkoztak a közművelődés szakemberei
Fotó: Szalay Ferenc Facebook-oldala


A KözösÉg Fesztivál a közösségért szerveződött

A rendezvényen, melyre az ország minden tájáról érkeztek szakmabeliek, Szalay Ferenc is részt vett. Szolnok polgármestere köszöntőjében szólt a város alapstratégiáiról, melynek fontos része a közművelődés is.

– A Közös Ég Fesztiválon a szakma seniorjai és az ő utánpótlásukat jelentő, már a szakmában dolgozó, vagy a felsőoktatásból épp kikerülő fiatalok találkozhatnak – emelte ki a városvezető, hozzátéve: ennek a tapasztalatcserének mi vagyunk az igazi nyertesei. Azok, akik a közművelődési szakembereknek köszönhetően sok-sok élményt és tartalmas programot kapunk a mindennapokban.

A változatos programot kínáló rendezvényen számos vármegyei település is bemutatkozott. Az eseményt megtisztelte jelenlétével dr. Kállai Mária, a térség országgyűlési képviselője is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában