Szeméthegyek

2024.07.15. 12:00

Illegális hulladéklerakók felszámolására nyert támogatást a jászapáti önkormányzat

Országosan komoly problémát okoz az elhagyott, jogellenesen elhelyezett szeméthegyek felszámolása. Nincs ez másként Jászapátin sem, ahol az önkormányzat sikeresen pályázott az illegális hulladéklerakók felszámolására.

Illés Anita

Ebben az évben is folytatódott a kormány által indított Tisztítsuk meg az országot! akció, mely az illegális hulladéklerakók elleni küzdelem egyik meghatározó programja. 

illegális hulladéklerakó, szemét, hulladék
Több mint harminc helyszínen számolhatják fel az illegális hulladéklerakókat Jászapátin
Fotó: Illusztráció / Forrás: Shutterstock.com

Harmincegy millió forintot nyert a város illegális hulladéklerakók megszüntetésére

Ennek keretében a jászapáti önkormányzat is eredményesen pályázott és mintegy 31 millió forint kormányzati támogatást nyert illegális szemétlerakóhelyek felszámolására – számolt be a pályázat eredményéről ifj. Pócs János. Az alpolgármester a közösségi oldalára feltöltött videóban azt is elmondta, hogy a projekt keretében nyolc helyszínen építenek ki térfigyelő kamerarendszert, valamint harminchárom helyszínről takarítják és szállítják el az illegális hulladékot. A munkálatok várhatóan ősszel kezdődnek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában