Egészségügy

2024.07.13. 19:53

A rekkenő hőségben is kitartanak a klímák, tervezetten zajlanak a műtétek a Hetényiben

A napok óta tartó extrém forróságot nem bírta el néhány fővárosi kórház klímaberendezése, így ezekben az intézményekben műtéteket kellett elhalasztani. Mint megtudtuk, a szolnoki Hetényi Géza Kórház műtőiben zajló munkát jelenleg nem befolyásolja a hőség.

Molnár-Révész Erika

Bár több budapesti kórházban műtétek maradtak el a hőség miatt, a szolnoki Hetényi Géza Kórház műtőiben zajló munkát nem érinti az extrém meleg, a tervezett ütemben zajlanak az operációk. 

hőség, Hetényi Géza Kórház
Nem befolyásolja a hőség a műtéteket a szolnoki Hetényi Géza Kórházban, ahol egyelőre jól működnek a klímaberendezések a műtőkben
Fotó: Nagy Balázs

A hőség egyelőre nem befolyásolja a műtéteket 

– A műtőblokkban a központi klíma a soha nem látott, rekordokat döntő meleg ellenére működik, és biztosítja a munkavégzéshez szükséges feltételeket. A kánikulára való tekintettel kérem tisztelt betegeink toleranciáját, valamint bízom benne, hogy eszközeink működése folyamatos lesz. A hőségriadó idején szükséges intézkedéseket munkatársaink ezen körülmények között is biztosítják – tájékoztatott Piroska Miklós, a kórház főigazgatója. 

Fokozottan figyelnek a kiszolgáltatott betegekre

Mint megtudtuk, hőségriadó idején a hajnali, hűvösebb órákban szellőztetik a kórtermeket, gyakrabban forgatják a mozgásra képtelen fekvőbetegeket és a megfelelő folyadékpótlásra is kiemelten figyelnek a dolgozók. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában