Összefoglaló

2024.07.26. 20:20

Túl van az életveszélyen a Széchenyi laktótelep Morzsija – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Agócs Tibor, a szolnoki kalandparkban egy kisfiút felrúgó jászberényi karateedző szerint nem igaz, hogy egy másik kisgyereket úgy megrúgott, hogy az bepisilt.

Forrás: Szoljon.hu

Mindenki kedvence túl van az életveszélyen, hálásan csóvál gondozóinak, óvatosan már egy két-lépést is megtesz.

Várkonyi Géza neve egybeforrt a szolnoki kajak-kenuval. A mesteredzőt kilencvenedik születésnapja alkalmából Szalay Ferenc polgármester köszöntötte szolnoki otthonában pénteken.

Az öcsödi Pantó Antal Hagyományőrző Egyesület idén is megtartotta a Nagyapám Háza nyári táborát. A lelkes résztvevők belekóstolhattak a sárkészítés, vályogvetés és tapasztás rejtelmeibe. A programnak köszönhetően most a Körös Tájház melléképületeinek belső terét is felújították, újabb bemutatótermeket rendezhetnek be.

A sors általában jobban tudja, merre kell menünk, mint mi magunk. Ezzel talán Hajdu Dorina hadnagy, a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár pilótája is egyetért. A fiatal hölgy „messziről” jutott erre a férfias területre, egy ideig lóháton képzelte a jövőjét, végül a pilótafülkében „kötött ki”. Hogy hogyan vezetett az útja a földtől az égig, arról is mesélt a szolnoki pilótanő.

Szinte megfőttek az addig gyönyörű növények a múlt heti forróságban Tiszapüspöki önkormányzati kertészetében. A hőség nem kímélte a paradicsomot, paprikát és uborkát, de tönkrement a tök, a cukkini, és a jégesőben a borsó is.

Négy Michelin-csillagos séf felel az olimpiai faluban a sportolóknak felszolgált ételekért. A párizsi olimpiára egy 3500 férőhelyes éttermet építettek, ahol a sportolók számára naponta 1200 adag Michelin-csillagos ételt is felszolgálnak a negyvenezres menüből. Magát az olimpiai menüt sztárszakácsok és sporttáplálkozási szakértők közösen dolgozták ki – tudta meg a Magyar Nemzet.

Hivatásos katonák népszerűsítették a katonai pályát és a Honvéd Kadét Programot Jászapátin. A honvédelmi tábor záróünnepségén kiderült, hogy ki volt a legjobban teljesítő, legfegyelmezettebb táborlakó.

Erőn felül teljesítettek a fiatalok. Hagyományteremtő céllal szerveztek harcos-hadfi témájú honvédelmi tábort Törökszentmiklóson. A résztvevők kemény munkával küzdötték végig magukat a pályákon, dacolva a hőséggel.

A Magyar Posta Zrt. sorra bezárja az ezerötszáz fő alatti településeken működő fiókjait, bár egy partnerprogram keretében az önkormányzatoknak, helyi vállalkozásoknak lehetőségük van átvenni a működtetésüket. A kőröstetétleni posta ügye sokáig húzódott, majd döntés született...

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában