Összefoglaló

2024.07.22. 20:45

Gázolajtolvajokat fogtak el a jászsági rendőrök – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: szoljon.hu

Hazatért Galó Tomi Dubajból. A szolnoki kötődésű SMA1-es kisfiú április elején kapta meg a reményt jelentő génkezelést, amit számos utókezelés, terápia, gyógytorna, s folyamatos állapot-ellenőrzés követett. A javuló eredmények végre lehetővé tették, hogy Galó Tomi a napokban hazarepülhessen szüleivel.

Galó Tomi itthon
Galó Tomi készül az iskolára
Fotó: Beküldött fotó

Kigyulladt egy vályogház vasárnap a Jászboldogháza szélén lévő Bajnok utcában. A lakástűzben súlyos, életveszélyes égési sérüléseket szenvedett egy nőt, akit mentőhelikopter szállított kórházba. Elsődleges információk szerint testfelületének negyven százaléka megégett.

Mediterrán világot idéz a tószegi pár varázslatos kertje, lemondott Agócs Tibor, a Yakuzák SE elnöke – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

A pillanat varázsa címmel nyílt fotókiállítás Ádám Adrienn felvételeiből a new york-i Magyar Házban, a new york-i Liszt Intézet Kulturális Központ szervezésében. A szolnoki születésű alkotó Magyarország turisztikai értékeit népszerűsíti képeivel. Izgalmas és egyedülálló lehetőség, hogy munkáit az Egyesült Államokban, a „nagy almában” láthatja a nagyközönség.

Örményesen sem maradnak segítség nélkül iskolakezdéskor a rászoruló családok. Már igényelhető a tanévkezdési támogatás, mely azok után a gyermekek után kérhető, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek, vagy, ahol az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 75 ezer forintot.

Mint arról korábban beszámoltunk, ismeretlen tettes, vagy tettesek felgyújtották a közelmúltban a Fegyvernek melletti Kálvária-dombot. A fegyverneki kunhalom, ahogyan az országban minden ilyen ősi építmény, fokozottan védett környezetvédelmi szempontból is. A vandál tett a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság szerint szerencsére nem okozott maradandó károsodást a különleges növénytársulásban.

Pénztárca, roller, kerékpár – nem volt válogatós a betörő. A törökszentmiklósi rendőrök őrizetbe vettek egy 24 éves férfit, aki az elmúlt hónapokban 10 bűncselekményt követett el Fegyverneken. A sorozatos betörések célpontjai leginkább lakások voltak.

Egy igazán hangulatos közösségi élmény várja a kikapcsolódni vágyókat a csillagos ég alatt Jászberényben. Július 26-án pénteken sötétedéskor szabadtéri mozi lesz a Kapitány Kertben.

Rablás bűntette miatt indítványozta egy 29 éves kunmadarasi férfi letartóztatását a Karcagi Járási Ügyészség. Az elkövető a dohányboltnál nézte ki magának áldozatát, akit hosszan követett. Végül hirtelen mozdulattal rántotta meg az idős férfi csuklóján a szatyrot. Az „útonálló bandita” alig több mint tízezer forintot zsákmányolt...

Az éj leple alatt fogtak gázolajtolvajokat a jászsági rendőrök a minap. A testvérpár letakart rendszámtábla segítségével akarta megúszni, hogy autójának csomagtartójában 300 liter üzemanyagot szállított. Azt hitték, okosan kitalálták, de pont egy amatőr hiba buktatta le őket...

Forróság és kánikula. Ez az a két tényező, mely a legkevésbé sem befolyásolja Puma mindennapjait. A szolnoki RepTár fekete macskája a hőség idején is remekül érzi magát a rezidenciáján, a létesítmény egyik irodájában, három gondoskodó kolléganő társaságában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában