Összefoglaló

2024.07.24. 21:28

Kihirdették a felvételi ponthatárokat – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Kigyulladt egy kamion az M4-es autóút Budapest felé vezető oldalán, Szolnok közelében. A jármű rakománya égett, egy időre lezárták a főút érintett szakaszát.

Forrás: Szoljon.hu

Egy személyautó és egy teherautó ütközött össze a 4-es számú főút 141. kilométerszelvényében, Kenderes külterületén július 24-én, 6 óra után.

Ezer négyzetméternyi területen égett száraz fű és összehordott szemét kedd délután Tiszaföldváron, egy Bajcsy-Zsilinszky úti ingatlan udvarán. Mint megtudtuk, az utóbbi években nem először vonultak a helyszínre. A tűz a lakóházra is átterjedt, szerencsére senki sem sérült meg.

Egy ország aggódik azért a hétéves jászberényi gyermekért, akit a szolnoki kalandparkban brutálisan felrúgott Agócs Tibor, karateedző. Sokan próbálnak pozitív élményekkel lelki támogatást nyújtani a bántalmazott kisfiúnak.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság közösségi oldalán egy nem mindennapi esetről számoltak be a minap. Lakossági jelzés után értek kábellopáson egy testvérpárt Szolnokon, a fiatalok pánikba estek és a vízbe menekültek, az egyikük viszont még úszni sem tudott.

A Magyar Tavak Fesztiválját idén július 26-28. között rendezik meg Tiszafüreden és a Tisza-tónál.

Sokan aggódtak az elmúlt napokban a városrész nagy kedvencéért. A Széchenyi lakótelep Morzsija nincs túl jól, a minap életmentő műtéten esett át. A békés, tizenegy esztendős „kisöreg” jelenleg a Szolnok Városi Állatotthon Alapítványnál lábadozik. Fájdalmai jelenleg még erősek, ráadásul sajnos az állatorvosok további problémákat is feltártak a nagybeteg négylábúnál.

Filléres kábítószert árult a jászladányi díler, miközben egy rakás ügyben már elmeszelték, és szabadlábon is csak feltételesen volt. Ismét letartóztatták.

A felsőoktatási felvételi eljárást évek óta a felvi.hu oldalon bonyolítják le. Február közepéig lehet jelentkezni a vágyott egyetemekre és főiskolákra, majd az érettségi eredmények tudatában nyár elején még sorrendmódosításra is volt lehetőség. Szerda este nyolc órakor kihirdették a felvételi ponthatárokat. Kiderült, milyen eredményre volt szükség ahhoz, hogy az adott szakra felvegyék a továbbtanulni vágyókat.

Ljasuk Dimitry filmre vitte a Tisza-tó házirendjét. Az „ember alkotta paradicsom” ugyanis a megnövekedett turizmus miatt elért határterheléséhez, és csak akkor menthető meg károkozás nélkül, ha betartjuk házirendjét. A Tisza-tó írott és íratlan szabályok című film ezeken a szabályok vezeti végig a nézőt az alkotóra jellemző képi világgal. Ljasuk Dimitry műve udvarias kérés, de nyugodtan vegyük felszólításnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában