Felsőoktatási felvételi

2024.07.26. 10:00

Több mint 300-an felvételiztek sikerrel a Szolnok Campusra

Egyre növekszik a Debreceni Egyetem Szolnok Campusára jelentkezők száma. A hallgatók szeptembertől 334-gyel többen lesznek a tiszaligeti intézményben, a beirakozásokat bő egy hónap múlva tartják.

Pakainé Pusztai Nóra

A Debreceni Egyetem ebben az évben is kiemelkedő eredményt ért el az általános felvételi eljárás során. 

felvételi eljárás
A Szolnok Campus bejárata
Fotó: Mészáros János / Forrás: MW-Archív

– Az elmúlt tíz év második legjobb felvételi eredményét produkálta azzal, hogy több mint 7500 elsőéves hallgatót vettek fel az intézménybe – tájékoztatott Bögre Zoltán, Debreceni Egyetem M. Tóth Ildikó Sajtóközpont sajtóreferense.

Idén a Debreceni Egyetem Szolnok Campusra összességében 334 elsőéves hallgató felvételizett sikerrel.

– A legtöbb elsőéves hallgatót az állami ösztöndíjas ápolás és betegellátás alapszakon, ápoló szakirányra vették fel, szám szerint 55-öt, a második legnépszerűbb képzés a levelezős munkarendben induló dietetikus szakirány volt, ahova 44 elsőéves felvételizett sikeresen, emellett a gyógytornász szakirány is népszerű volt, oda összesen 39 hallgató nyert felvételt – sorolta.

Mindemellett kedvelt volt az egészségügyi gondozás és prevenció szak levelezős formában induló védőnő szakiránya, ahol 31 hallgató kezdheti majd meg tanulmányait szeptemberben. A szintén levelezős formában elérhető szociális munkás képzésre húszan nyertek felvételt.

– Természetesen vannak olyan meghirdetett szakok, amelyek nem indultak Szolnok Campuson, de ezek többsége lefedi a más campuson meghirdetett és nem induló képzéseket – emelte ki. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában