Gyász

2024.07.29. 10:00

Elhunyt Nagy Zsolt, a Néplap nyugalmazott fotóriportere

Meghalt vármegyei napilapunk hajdani munkatársa, akinek halálhírét családja osztotta meg a Facebookon.

Mészáros Géza

Életének 83. évében elhunyt Nagy Zsolt, a Szolnok Megyei Néplap egykori fotóriportere. Napilapunk volt munkatársának halálhírét a család osztotta meg a nyilvánossággal.

Elhunyt Nagy Zsolt
Nagy Zsolt, a Néplap nyugalmazott fotóriportere 83 évesen hunyt el
Forrás: Nagy Zsolt családi archívum

Nagy Zsolt fotóriporter éles szemmel találta meg, és tálalta a Szolnok Megyei Néplap olvasói számára azokat a híreket, érdekes információkat, melyeket képeivel illusztrált. Aktív pályáján kollégánk fotói a médiában a kor technikai helyzetének megfelelően fekete-fehérben jelentek meg, ám Zsolt képeit a fókuszba került fő téma már akkor is rendre színesítette.

Élete során Nagy Zsoltnak több mint 35 ezer képe jelent meg nyomtatásban. A térségünkben lakó és dolgozó emberek sokaságával került személyes kapcsolatba, közülük többekkel barátságot is ápolt.

Nagy Zsoltot a szakma Aranytoll-díjban, tiszteletbeli Príma-díjban, valamint MÚOSZ életmű-díjban részesítette, de ezeken felül számtalan elismerésben is részesült pályája során.

Nagy Zsolt 2024. július 27-én hunyt el, a temetéséről a család a későbbiekben intézkedik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában