Félpályás útlezárás

2024.07.30. 11:25

Szolnokiak figyelem: fontos változás lesz a Tisza-hídon

Nemsokára munkálatok kezdődnek a Szent István Tisza-hídon. A korábban meghibásodott dilatációs szerkezet cseréje miatt forgalomkorlátozást vezetnek be. Egy éjszakára a hidat teljes szélességében lezárják majd.

Rimóczi Ágnes

Augusztus 12-től félpályás útlezárást vezetnek be a Szent István Tisza-hídon a dilatációs szerkezet cseréje miatt.

dilatációs szerkezet Szent István Tisza-híd
Az új dilatációs szerkezet beemelését teljes útzár mellett végzik. Ez idő alatt a sárgán jelzett útszakaszon kerülhetnek a teherautók
Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Meghibásodott a dilatációs szerkezet

– A 4-es főút szolnoki szakaszán található Szent István Tisza-híd Debrecen felőli végén a korábban meghibásodott dilatációs szerkezetet cserélik majd a szakemberek. A kivitelezési munkálatok augusztus 12-től kezdődően várhatóan egy hónapig tartanak majd, melynek során jelzőlámpás forgalomirányítás lesz érvényben – tájékoztatta hírportálunkat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztálya.

Hozzátették: a megváltozott forgalmi rendre veszélyt jelző és tilalmi táblák mellett korlátozó jelzőtáblák hívják majd fel a közlekedők figyelmét.

Tekintettel a beavatkozással érintett útszakasz hálózati szerepkörére a munkálatok ideje alatt torlódásokra lehet számítani.

Fontos kiemelni, hogy az új dilatációs szerkezet beemelését csak teljes útzár mellett lehet elvégezni, ezért a közel egy hónapig tartó munkálatok ideje alatt, várhatóan augusztus közepe környékén, egy éjszakára a hidat lezárják, melyről a közlekedőket előzetesen tájékoztatni fogja a Magyar Közút.

– A teljes lezárás idejére a tehergépjárművek számára az M4-es autóút lesz kijelölve terelőútként (a fenti ábrán sárga színnel jelölve) – emelték ki az illetékesek.

A társaság felhívja a figyelmet, hogy a közlekedőknek ajánlott lesz indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában