Turizmusfejlesztés

2024.07.15. 15:00

Bodolán járt a kengyeli csoport, a testvértelepülési kapcsolatot erősítették

A kölcsönös turizmusfejlesztés az egyik célja annak a látogatásnak, melyet a napokban tett Kengyel önkormányzata erdélyi testvértelepülésén. A Brassó megyei Bodolán célként határozták meg a felek a két település a kulturális és gazdasági együttműködést, akár régiós szinten is.

Molnár-Révész Erika

Testvértelepülésénél, a Brassó megyei Bodolán tett látogatást a napokban Kengyel képviseletében a település polgármestere és önkormányzati dolgozók. 

Bodolán jártak a kengyeliek
Testvértelepülésükön, a Brassó megyei Bodolán jártak a kengyeliek, a kétoldalú megállapodás, melyet aláírtak, több konkrét célt is megfogalmazott az együttműködés terén
Fotó: Beküldött fotó / Forrás: A kengyeli önkormányzat Facebook-oldala

A turizmusfejlesztés is fontos célja volt a Bodolán tett látogatásnak

– A látogatás célja a gazdasági valamint a kulturális kapcsolatok erősítése volt. Bodola a dinamikusan fejlődő Brassó közelében található, és nagyon erős potenciállal rendelkezik a turizmus terén, ezen a téren közös a cél mindkét önkormányzat számára. A most aláírt kétoldalú megállapodás elősegítheti, hogy a Romániában élők megismerjék a Nagykunságot a termálfürdőivel, látnivalóival - ebben kapna Kengyel is szerepet -, illetve az itt élők számára is megnyílna a lehetőség Brassó és környezetének felfedezésére – számolt be a látogatás céljáról Gál József, Kengyel polgármestere. 

Térségi szintre is kiterjesztenék a kölcsönös együttműködést 

Mint elmondta, emellett szó volt az iskolák közötti együttműködés lehetőségéről is térségi szinten, például kirándulásokon, diákcsere programokon keresztül. 

– Brassó megyei látogatásunk során személyes egyeztetésre kerülhetett sor Mihai Catalin Vasii főispánnal illetve Kirsch Gáborral, az RMDSZ Brassó megyei szervezetének vezetőjével is. A főispán úr elkötelezett híve annak, hogy a frissen kialakított testvértelepülési kapcsolat ne csak „udvariassági” szinten létezzen, hanem valósan szolgálja mindkét régió érdekeit – tette hozzá a településvezető. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában