Meghívás

2024.07.27. 17:17

„Köszönjük Szolnok!”: visszatért a kalandparkba Roli, a bántalmazott kisfiú – videóval

A jászberényi Tóth Roland kicsit álmosan, de roppant kíváncsian tért vissza szombaton délelőtt a bántalmazásának színhelyére, a szolnoki kalandparkba. Szalay Ferenc polgármester és Lits László, a kalandparkot működtető Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója egy új esélyt adott a bántalmazott kisfiúnak, hogy Szolnokon, a tiszaligeti kalandparkban szép élményeket szerezzen.

Mészáros Géza

„Ha leesel a lóról, gyorsan ülj vissza rá!” – szól eképp a népi bölcsesség, mely közmondást manapság pszichológusok is alkalmazzák a lélekgyógyászatukban. Ám a szolnoki kalandparkban bántalmazott kisfiúnak, a felrúgott Rolinak nem szakember javasolta a fent említett aranyszabály gyakorlati használatát, hanem maga a hét esztendős gyermek, a jászberényi Tóth Roland kérte ezt az édesanyjától.

A szoloki kalandparkban bántalmazott kisfiú
Roli szombaton délelőtt ismét a szolnoki kalandparkban járt, és ezúttal valódi, örömteli élményekben részesült
Fotó: Mészáros Géza

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Szalay Ferenc polgármester és Lits László, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója ajánlotta fel a jászberényi Tóth családnak, hogy a botrányosan végződő, a jászberényi karatetábor gyermekei számára Szolnokon elszenvedett kalandparki traumát ellensúlyozandó, ezúttal pozitív élményekkel szolgáló programot biztosítanak a Jászkunság fővárosában, és annak tiszaligeti létesítményében.

A Tiszaligetben fogadták Rolit, a bántalmazott kisfiút

Szombaton délelőtt kocsival érkezett meg a szolnoki csónakázó-tóhoz Tóthné Nagy Judit és kisfia, Roli, akiket Szalay Ferenc és Lits László fogadott a Tiszaligetben.

– Még félig alszik, mert elbóbiskolt az autóban Roli, de hamarosan kinyílik – mondta az újabb népes fogadtatás miatt a karjai közé bújó kisfiáról Judit.

– Gyorsan változik a világ! – állapította meg az anyuka, majd elmesélte, milyen lelki hullámvasúton van a történtek után.

„Csodás volt, ahogyan mindenki összefogott érte”

– Szörnyű volt, ami történt, aztán csodás volt, ahogy majd mindenki összefogott Roliért. Mostanság pedig azzal támadnak, hogy eladtam a gyermekemet a médiának, meg a politikusoknak. Pedig nincsen más szándékom, csak az, hogy segítsek a gyermekemnek feldolgozni a történteket, és örömökkel töltsem el a lelkét. Épp egy ilyen boldogságos napon vagyunk itt Szolnokon, a tiszaligeti kalandparkban. Nem mondhatok mást az ötletgazdáknak, csak azt, hogy köszönjük, köszönjük, köszönjük! – hangoztatta Roli anyukája.

– A borzalmas eset által az elmúlt napokban Szolnokot és a városi élményparkját leginkább negatív szövegkörnyezetbe helyezve említették országszerte – beszélt a Tóth család Szolnokra invitálásának előzményéről Szalay Ferenc.

Ne rossz emlékeket hordozzon a lelkében Szolnokról

– Az első és legfontosabb, hogy szeretnénk, ha Rolika és a családja Szolnokkal kapcsolatban ne rossz emléket hordozzanak a lelkükben. Ezért egyrészt a Tóth család meghívásával az szeretnénk, hogy a gyermek és a szülők érezzék, miszerint a város barátságos és biztonságos, és hogy ide, vendégségbe bárki örömökkel és csodás élményekkel térhet haza – szögezte le a városvezető.

– Egy rettenetes esemény elszenvedői lettünk magunk is – vélekedik Lits László. A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója azt is elmondta, hogy miért.

A jászberényi karateedző által bántalmazott kisfiút és édesanyját Szalay Ferenc polgármester és Lits László, a városüzemeltetési cég ügyvezetője látta vendégül a szolnoki kalandparkban
Fotó: Mészáros Géza

A bántalmazó nem szolnoki, hanem jászberényi

– Rengeteg visszajelzést kaptunk azok után, hogy a hazai média a gyermekbántalmazás kapcsán a „szolnoki kalandparkot emlegette, mintha a városnak, vagy a tiszaligeti élményterének, de még a cégünknek is közvetlen befolyása lett volna a történtekhez. Tudatosítani kell, hogy a bántalmazó nem szolnoki, hanem jászberényi. Hogy a kalandpark animátorainak és a létesítményt üzemeltető társaság munkatársainak köszönhető, hogy a térfigyelő-kameráink láttán mi tettük meg a feljelentést, és emeltünk ki egy szörnyet a gyermekekre vigyázó nevelőközösségből. Azt kellene erősíteni, hogy:

  • Szolnok biztonságos hely;
  • a kalandparkja élményt nyújt;
  • és itt senki sem követhet el következmények nélkül bűncselekményeket

– hangsúlyozta a cégvezető.

Rolit egy jókora sportautós legojátékkal ajándékozták meg, majd megkérdezték tőle, van-e kedve ismét kipróbálni a kalandpályákat. A kisfiút senki nem noszogatta, viszont azonnal igent mondott az ajánlatra. Beöltöztették a védőfelszerelésbe, bátran felmászott a létrán, majd egyik fáról átcsúszott a másikra. Aztán örömmel folytatta kalandját…

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában