Bántalmazás

2024.07.21. 15:11

Vasárnapra megváltozott Pócs János véleménye Agócs Tibor „gyenge pillanatáról”

A Jászság országgyűlési képviselője szombaton azt nyilatkozta a szolnoki kalandparkban történtek kapcsán, hogy Agócs Tibornak „volt egy gyenge pillanata, mint bármelyikünknek". Vasárnapra felülvizsgálta álláspontját.

Rózsa Róbert

Továbbra sem csitul a vihar a szolnoki kalandparkban történtek miatt. Ismeretes, Agócs Tibor, a jászberényi Yakuzák SE vezetője felrúgott egy kisgyereket a parkban. A gyerekek nyári táborozáson vettek részt Szolnokon, Agócs Tibor a gyerekek felügyelője volt.

Agócs Tibor, Pócs János, szolnoki kalandpark
Pócs János határozott álláspontot képvisel Agócs Tibor ügyében. A képviselő szerint senkinek nem lehet olyan gyenge pillanata, amikor egy rábízott gyermeket bánt
Fotó: Nagy Balázs

Az esetről Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője nyilatkozott az ATV-nek.

A képviselő arról szólt, nem véletlen, hogy Agócs Tibor megyei, városi, állami kitüntetéseket kapott, harmincöt év munka alatt 500 gyermeket nevelt fel, köztük olimpikonokat. Hozzátette, ismeretei szerint nem volt eddig vele probléma, „volt egy gyenge pillanata, mint bármelyikünknek”.

Nincs mentség Agócs Tibor tettére

Később aztán a képviselő Facebook-bejegyzésében árnyalta az elhangzottakat. Hangsúlyozta, az a mondat, hogy: „volt egy gyenge pillanata, mint bármelyikünknek” az nem azt jelenti, hogy bármiféle ésszerű indok, ok, vagy magyarázat lenne arra a bestiális gonosztettre, amit láttunk. Mert – mint írta – az ilyen gyenge pillanatok, senkit sem hatalmaznak fel ilyen cselekedetre, az ilyen gyenge pillanatok nem szolgálnak okként vagy magyarázatként a gyermekek bántalmazására.

Hozzátette, a gyermek mindannyiunk közös kincse, így teljesen egyetért, azokkal a kormányzati törekvésekkel, melyek világossá teszik, hogy a gyermekek ellen elkövetett bűncselekmények nem érdemelnek  kíméletet, vagy elnézést.

Vasárnap Pócs János ismét Facebookon posztolt Agócs-ügyben. Ebben így fogalmazott:

A tegnapi nyilatkozatomban volt egy helytelen mondatom, ezért elnézést kérek. Természetesen soha, senkinek nem lehet olyan gyenge pillanata, amikor egy rábízott gyermeket bánt! Erre nincs mentség!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában