Így látja

2024.07.26. 12:30

Agócs Tibor: A média által gerjesztett hadjárat folyik ellenem

Agócs Tibor, a szolnoki kalandparkban egy kisfiút felrúgó jászberényi karateedző szerint nem igaz, hogy egy másik kisgyereket úgy megrúgott, hogy az bepisilt.

Rózsa Róbert

A média által gerjesztett lejárató hadjárat folyik ellene – mondta az ATV-nek Agócs Tibor. A jászberényi karateedző két hete rúgott fel brutálisan egy kisfiút a szolnoki kalandparkban. Az eset sokkolta a közvéleményt, az ügyben rendőrségi eljárás indult, a trénert a szakszövetség örökre eltiltotta.

NB Év embere (16 of 18)
Agócs Tibor cáfolja, hogy úgy megrúgott egy kisfiút, hogy az bepisilt
Fotó: Nagy Balázs

Azóta egyre-másra jelennek meg egykori tanítványok, exbarátnők, akik azt állítják, Agócs Tibor korábban is erőszakoskodott. Legutóbb egy édesanya beszélt arról, Agócs úgy bordán rúgta egy karateedzésen gyerekét, hogy az bepisilt.

Utóbbit az edző cáfolta az ATV-nek. A televíziónak küldött levelében azt írta, semmi ilyet nem tett. Mindez szerinte beillik abba a média által gerjesztett lejárató hadjáratba, amely napok óta zajlik ellene.

Agócs Tibor: bármikor ki lehet menni pisilni az edzésekről

„Amennyiben valamely gyermek ilyen tettről számolt be a szüleinek, úgy a problémával miért nem kerestek meg a szülők engem vagy az egyesületet rögtön az állítólagos bántalmazást követően?” – írta a csatornának a karateedző.

Hozzátette, az ilyen korú gyermekek a sporttudományos és sportpedagógia elveknek megfelelően általános képességfejlesztésben, mozgáskoordinációs képzésben részesülnek. Küzdő játékaik során szerinte azért sem történhet ilyen, mert a gyermekek nem gyakorolnak kontakt elemeket. Küzdelmeiket szermunkával, boxzsák használatával, képzelt ellenféllel végzik.

Hangsúlyozta továbbá, több évtizedes pályafutása során még hasonló esemény sem történt. Az edzésről hovatovább szerinte bármikor ki lehet menni a mellékhelyiségbe, amely elmondása szerint egy méterre van a gyermekek termének bejáratától.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában