Elismerés

2024.06.19. 11:56

Védőnők napja: első alkalommal ismerték el a vármegye legjobbját a Jászkunságban – galériával

A védőnők napja alkalmából rendeztek ünnepséget Szolnokon a vármegyeházán szerdán délelőtt. Az eseményen első alkalommal adták át a Vármegye védőnője díjat.

Rimóczi Ágnes

Június 13. a magyar védőnők napja. Ekkor arra emlékezünk, hogy 1915-ben e napon alakult meg az Országos Stefánia Szövetség, a védőnői szolgálat elődje az édesanyák és a csecsemőik egészségének védelmére. A több mint egy évszázados múltra visszatekintő hivatás és a hazánkban működő védőnői szolgálat ma is egyedülállónak tekinthető nemzetközileg. Az elődszövetség megalakulásának századik évfordulóján a Magyar Védőnői Szolgálat felkerült a hungarikumok rangos listájára.

védőnők napja
Baráthné Nagy Gabriella szolnoki iskolavédőnőt díjaták a védőnők napja alkalmából
Fotó: Mészáros János

Védőnők napja alkalmából gyűltek össze

Ezt a példátlan szerepet emelte ki az ez alkalomból rendezett ünnepségen Katona Károly, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója. Ahogy köszöntőjében mondta: a védőnők családtagok, a családok nélkülözhetetlen tagjai ők. – Ezt a munkát csak nagy elhivatottsággal lehet végezni, ezért megérdemlik az elismerést – hangsúlyozta a főigazgató.

Szavaival egyetértve szólt a védőnőkhöz Szalay Ferenc is, aki szintén méltatta a védőnők elhivatott, kitartó munkájukat. Szolnok polgármestere kiemelte a családok nagyon fontos szerepét, mely kulcsfontosságúak a gyerekek. 

A gyerekek életében pedig önök nagyon hangsúlyos szerepet töltenek be

 – méltatta a megjelenteket.
Az eseményen Perjési Zsuzsanna, a MESZK Védőnői Szakmai Tagozatának vezetője, Dankó Zsuzsanna, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Területi Szervezetének elnöke, valamint Kelemen Éva, a Hetényi Géza Kórház ápolási igazgatója is elismeréssel szólt a védőnők munkájáról.

Tapasztalt szakembert ismertek el

A köszöntők után átadták a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Területi Szervezet által megalapított Vármegye védőnője díjat, melyet Baráthné Nagy Gabriella vehetett át. Ahogy a méltatásból kiderült: a szakember 1983-ban szegeden végzett, majd Szolnokon helyezkedett el iskolavédőnőként. Azóta, vagyis negyven esztendeje kiemelkedő szakmai igényességgel, nagy hivatástudattal, lelkiismeretesen és precízen látja el munkáját. Jelenleg mentorvédőnői feladatokat is ellát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában