Voksolás

2024.06.09. 21:55

Választás: újrázott Tiszatenyő polgármestere, Mező József vezeti tovább a kistelepülést

Tiszatenyő jelenlegi vezetője, Mező József független polgármesterjelölt kapta a legtöbb szavazatot a mai voksoláson. A választáson a településvezető a szavazatok 64,97 százalékát kapta, 229 szavazattal nyert egyetlen kihívója előtt.

Molnár-Révész Erika

Magas részvételi arány mellett zajlott az önkormányzati választás Tiszatenyőn, a szavazásra jogosultak 58,96 százaléka jelent meg az urnáknál. A polgármesteri székért ketten indultak, Mező József, a település jelenlegi vezetője, valamint Gulyásné Krisztián Erika, mindketten függetlenként. 

Mező József, választás
Mező József polgármester nyerte a választást, továbbvezetheti Tiszatenyőt
Fotó: Mészáros János

Az erdemények alapján a polgármesterválasztást Mező József nyerte, aki a szavazatok 64,97 százalékát kapta, 497 vokssal. Ellenfele, Gulyásné Krisztián Erika a szavazatok 35,03 százalékát kapta, 268-ot. 

Tovább zajlik a megkezdett munka a választás után

– Nagyon örülök! Kitűztem magamnak azt a célt, hogy ha nem kétharmaddal nyerek, akkor nagyon szomorú leszek, de ez közelít ahhoz, így elégedett vagyok– nyilatkozott az eredmények tükrében Mező József. Az újraválasztott polgármester a jövőbeli célkitűzéseiről is beszámolt.

– Az első és legfontosabb az önkormányzat pénzügyi helyzetének stabilitása, van még egy 30 millió forintos büntetés a korábbi éra meg nem valósított beruházásai miatt. Fontos, és azonnali megoldásra vár az idősek otthonának épülete, a sportpálya és a faluház kérdése, emellett a Református Egyházzal folytatjuk a megbeszéléseket egy imaház építéséről – sorolta a településvezető. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában