Lakossági kezdeményezés

2024.06.28. 17:00

Családok támogatásáról döntött a cibaki testület

Harmincezer forintot igényelhetnek a családok a tiszazugi községben. Születési támogatás bevezetéséről döntött Cibakháza képviselő-testülete legutóbbi ülésén.

Pakainé Pusztai Nóra

Lakossági kezdeményezés volt Cibakházán, hogy az újszülöttek családjait támogassák. Akkor az egységcsomag ötlete merült fel, a képviselő-testület végül pénzösszeg igényelhetősége mellett döntött.

támogatás,cibak
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

– Egy csomagot nem tudtunk volna úgy összeállítani, hogy mindenki számára megfelelő legyen. Hiszen van, ahol a nagyobb testvértől örökölnek néhány dolgot, vagy még a születés előtt beszerzik, így maradt az, hogy harmincezer forint támogatási összeg mellett döntöttünk, ezt a család arra költi, amire szükségük van – tudtuk meg Hegyes Zoltán polgármestertől.

Igényelni kell a születési támogatást

A támogatás feltételeiről, a csatolandó dokumentumokról a község honlapján tájékozódhatnak az érintettek. A kérelmet a gyermekét saját háztartásában gondozó szülő igényelheti. Szükséges, hogy a születést megelőző 12 hónapban megszakítás nélkül Cibakházán bejelentett lakóhellyel rendelkezzen és életvitelszerűen ott éljen az igénylő. Illetve a családban az egy főre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének a tízszeresét (285 000 forint).

– Magas küszöbértéket határoztunk meg, reméljük, minden családnak segíthetünk ezzel a támogatással – közölte.

A kérelmet legkésőbb a gyermek születését követő 90. napon lehet benyújtani.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában