Lakosok döntése

2024.06.20. 11:00

Részvételi költségvetés: megszületett a lakosok döntése Cibakházán

Több mint kétszáz szavazat érkezett a különféle ötletekre. Cibakházán a legtöbben a Templom iskola udvarának felújítása mellett döntöttek. Hegyes Zoltán polgármester szerint eredményesnek bizonyult a részvételi költségvetés meghirdetése.

Pakainé Pusztai Nóra

Hét és félmillió forint sorsáról döntöttek a cibakháziak az utóbbi hetekben. A részvételi költségvetés ötletgyűjtése tavasszal kezdődött. Ahogy arról akkor beszámoltunk, a vártnál nagyobb volt az aktivitás. Közel 80 javaslat érkezett, melyeket egy bizottság rendszerezett, végül 60 maradt a listán, amire szavazni lehetett az elmúlt hetekben.

részvételi költségvetés
Részvételi költségvetésről döntöttek a cibakházoiak
Fotó: Shutterstock.com / Forrás:  Illusztráció

– Olyan szabályt hoztunk, hogy csak 18 év feletti, cibakházi lakcímmel rendelkező személyek szavazhatnak. Kétszáznégyen nyilvánították ki véleményüket, de az adatok ellenőrzése és összesítése jelenleg is zajlik. Az viszont látszik, hogy a szavazatok többségét a Templom iskola udvarának rendezése és felújítása kapta – mondta Hegyes Zoltán polgármester.

A második legtöbben egy járdaszakasz építését szorgalmazták, míg akadtak, akik a térfigyelő-kamerarendszer bővítését tűzték volna ki fő célul.

A részvételi költségvetés összegéből elsősorban az iskola udvar felújítására költenek

– Az iskolaudvar száraz időben földes, poros. Kétségtelenül ráfér a zöldítés és az udvari eszközök kihelyezése, a játszótér felújítása. Hogy pontosan mi valósul meg, az az iskola döntése. Közösségi adománygyűjtést is tartottak, illetve számítanak a tankerület segítségére – sorolta a forrásokat.

A polgármester közölte a szeptember eleji iskolakezdés akár céldátum is lehet. Amennyiben kiderül, hogy mennyi marad a részvételi költségvetés összegéből a sorban következőt valósítják meg.

– Első próbálkozás volt ez a részvételi költségvetés bevezetésére, nagyobb volt az aktivitás, mint vártuk. A lakossági érdeklődés bizonyítja az eredményességét – emelte ki, majd hozzátette, a jövőben is szeretnék folytatni a kezdeményezést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában