Összefogás

2024.06.07. 19:55

A szolnoki Pihenősziget támogatója lett az Anyakivan bloggere

Jó ügy mellé állt Semjén Nóra, az Anyakivan bloggere, követőit támogatásra buzdítja. Tavaly februárban költözött a Pihenősziget Szolnokra, azóta jórészt pályázati forrásból nyitnak ki hétvégente, az elnyert összeg viszont elfogyott. A Vércse úti intézményben alkalomról alkalomra 6-8 fogyatékkal élő és sérült gyermeknek biztosítanak felügyeletet, míg a szülők némi közösen töltött időhöz, kikapcsolódáshoz juthatnak.

Pakainé Pusztai Nóra

Hétvégente nyitja ki kapuit a szolnoki Pihenősziget, az intézmény működéséről nemrégiben videót forgattak, mely bejárta az internetet. A megható perceket látva kereste fel Semjén Nóra, az Anyakivan bloggere Kiss Ágnest, a Pihenősziget megálmodóját. Már az első találkozásukkor egy hullámhosszra kerültek, Nóra a jó ügy mellé állt, követőit támogatásra buzdította.

pihenősziget, Anyakivan blogger, Sejmén Nóra, Kiss Ágnes
Semjén Nóra, az Anyakivan bloggere és Kiss Ágnes, a szolnoki Pihenősziget megálmodója összefogtak az intézmény további működéséért
Forrás: Beküldött fotó

Hamar egy hullámhosszra kerültek

– Nagyon meghatottak a pillanatok, ahogy láttam, milyen szeretettel bánnak a Pihenőszigeten a sérült gyerekekkel és fiatal felnőttekkel. Ági személyes érintettsége az Anyasorsok videósorozatom forgatásán derült ki. Más szemszögből szeretném megmutatni a Pihenőszigetet, illetve azt, hogyan lehet valami ennyire negatív dologból, ennyire pozitívat kihozni. Csodálom és felnézek azokra az emberekre, akiknél a pohár félig tele van – mesélte a találkozásuk hangulatáról Semjén Nóra.

– Az anyaság nehézségeiről úgy beszélek, hogy két makk egészséges gyerekem van. Akinek egészséges gyerek jutott fel sem tudják fogni, hogy milyen egy kacifántossal – tette hozzá.

Az Anyakivan bloggere a Pihenőszigetet támogatja

Az Anyakivan bloggere kevés jótékonysági kezdeményezést vállal, korábban ugyanis több csalásba belefutott már. Úgy gondolta, hogy követőit a Pihenősziget támogatására buzdítja. Az elmúlt hetekben közel kétmillió forint gyűlt össze, ami lehetővé teszi, hogy az intézmény tovább folytassa a működését. A korábbi pályázati források ugyanis elfogytak, idén már nincs is több lehetőség.

A segítséggel a bezárás elől menthetik meg a szolnoki Pihenőszigetet

Tavaly szeptember óta kéthetente nyitotta ki kapuit a Pihenősziget, a nyolcmilliós támogatás március végéig volt elég. Kecskemétről újabb összeg érkezett, így június 14-16 között még várják a gyerekeket. Nyáron táborokat szerveznek, melyek teljes költségét a családok állják.

– Nincs több pályázat, ezért kerültünk gondba. Egy hétvége alatt 6-8 kacifántos gyermeket tudunk fogadni, akikkel szakképzett gyógypedagógusok, gyógypedagógiai asszisztensek és egészségügyi szakemberek foglalkoznak, a fenntartási költség 5-600 ezer forint alkalmanként. Sopronból, Nyíregyházáról, Miskolcról, Szegedről és egyebek mellett még Budapest minden kerületéből fogadunk gyerekeket. Vannak közöttük visszatérőek és újabb jelentkezők is – foglalta össze Kiss Ágnes.

Hozzátette, a meghirdetett gyűjtéssel az a cél, hogy ne kelljen bezárni kapuikat.

Bábszínészből lett blogger

Semjén Nóra eredetileg bábszínész, a szakmájában 15 évig dolgozott. A pandémia idején játszott el a gondolattal, hogy az anyaságot őszintén, szókimondóan és humorral közelítse meg, így készült el az első videója, melyet azóta számtalan követett. TikTokon, Instagramon és Facebookon 235 ezer követője van. Az online közösségi életet a valóságra is átfordította. Elfogadással, töltődéssel és pihenéssel teli hétvégéket szervez. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában