Pályaorientációs tábor

2024.06.28. 19:28

Idén is nagyon népszerű a szakképzési centrum két tábora – galériával, videóval

Összesen nyolcvan felső tagozatos általános iskolás jelentkezett az idei Szolnoki Szakképzési Centrum által meghirdetett foglalkozására. Az öt napon át tartó díjmentes pályaorientációs táborba közel 80 diák jelentkezett.

Köllő Judit

A Szolnoki Szakképzési Centrum idén is megszervezte hagyományos, pályaorientációs célú nyári napközis táborát. A kétszer öt napos, ingyenes tábort az általános iskolák 5., 6. és 7. osztályos tanulói számára hirdették meg. 

tábor, pályaorientáció, diákok
Közel nyolcvan fiatal jelentkezett a Szolnoki Szakképzési Centrum pályaorientációs táborába
Fotó: Nagy Balázs

A tábor első turnusa június 24-től június 28-ig, míg a második turnusa július 1-jétől július 5-ig tart. A diákok a számukra szervezett színes, ismeretterjesztő programokon keresztül megismerkedhetnek a centrum nyolc szolnoki szakképző intézményével, valamint a Digitális Közöségi Alkotóműhellyel. Az idén hetedik alkalommal induló díjmentes táborra csaknem 80 diák jelentkezett.

 A nyári napközis táborról, céljáról és programjairól Kondor Elek pályaorientációs referenssel beszélgettünk.  

– Immáron hetedik éve szervezi meg centrumunk a pályaorientációs napközis táborát. Az első turnus június 28-án ért véget, melynek utolsó állomásán a Szolnoki Szakképzési Centrum Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző Iskola főbb tevékenységeibe kóstolhattak bele a fiatalok. A díjmentes foglalkozáson a diákok megismerhetik a nyolc szolnoki intézmény szakmai életét, melyek közül két iskolát maguk választhatnak. A gyerekek minden nap más-más iskola tevékenységét fedezhetik fel. 

A Szolnoki Szakképzési Centrum Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző Iskolában a fiatalok kipróbálhatták az esztergályos tevékenységeket, villanyeszerelői és autószerelői alapismereteket és a gokart világába is beillanthattak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában