Megmérettetés

2024.06.30. 17:00

Matekversenyen bizonyítottak a tiszabői általános iskolások

Összesen 426 magyar iskola nevezett a közelmúltban a világ legnagyobb online versenyére, a Matific Olimpiára, köztük a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tiszabői Általános Iskola diákjai is. A világhálón zajló matekversenyen a tiszabői csapat a 199. helyen végzett, maga mögé utasítva sok, városi iskolát.

Molnár-Révész Erika

A matekversenyen, mely a világhálón zajlott le a közelmúltban, 426 magyar iskola indult. Közülük a 199. helyen a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tiszabői Általános Iskola csapata végzett, megelőzve ezzel sok nagyvárosi iskolát. 

tiszabői diákok matekversenyen
Az online matekversenyen, melyre az országból 426 iskola nevezett, a tiszabői iskolások is megmérettették magukat
Fotó: Beküldött fotó

– Iskolánkból mind a 350 diákunk részt vett a versenyen. Ez volt még az első ilyen megmérettetésünk, így leszűrtük a tapasztalatokat, hogy jövőre még jobb eredményt érjünk el. Viszont, abból a szempontból elégedettek vagyunk, hogy körülbelül fél éve alakítottunk ki egy új informatikatermet, vagyis, a diákok csak nemrég kaptak lehetőséghez a gyakorláshoz. Ráadásul, nagyon sok gyereknek otthon nem áll rendelkezésre megfelelő eszköz a rendszer használatához – értékelte az eredményt Kubicsek Judit, az iskola igazgatója. 

Ugyanis, már maga a versenyen való részvétel is része volt annak a hagyományos tanítási modelltől eltérő, a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkózását segítő pedagógiai megoldásnak, melyek szeretetszolgálat idén alkalmazott közoktatási intézményeiben. 

Egyénre szabott oktatás segített a matekversenyen

– Általános iskoláinkban valamennyi felső tagozatos diák számára elérhetővé tettük az egyénre szabott matematika oktatást kínáló Matific programot. A tudásszint felmérése után a személyre szóló feladatsort kínáló program költségeit adományokból teremtette elő a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a kedvező tapasztalatok után pedig 1500 gyermeknek tettük elérhetővé a rendszer használatát – tájékoztatott Parák Eszter, a karitatív szervezet kommunikációs referense. 

Egyre többen választják a továbbtanulást

Mint elmondta, júniusban összesen 157 végzős diák ballagott el a Máltai Szeretetszolgálat hét általános iskolájából, közülük a korábbiaknál többen, 39-en folytatják tanulmányaikat érettségit adó középiskolában, míg a többiek jellemzően szakképző intézménybe jelentkeztek. A karitatív szervezet húsz közoktatási intézményt tart fenn, iskolái és óvodái jellemzően nehéz helyzetű kistelepüléseken működnek, ahol a gyerekek felzárkóztatásához a hagyományos tanítástól eltérő, rugalmas és innovatív pedagógiai módszerek szükségesek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában