Kosárlabdapálya

2024.06.05. 16:00

Van, akit zavar a játék zaja, de továbbra is kosarazhatnak a várkonyiak

Ellene és mellette is kardoskodtak az önkormányzatnál a lakosok. Van, aki szeretné, hogy a kosárlabda palánkot máshová vigyék.

Kovács Berta

Kosárlabdapálya biztosít sportolási, szórakozási lehetőséget Tiszavárkonyban, az Árpád úton. A pályát sűrűn használják is. A közelben lakók viszont ennek nem örülnek, a játékkal járó zajt zavarónak találják.

kosárlabdapálya,zaj, tiszavárkony
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

Májusban az önkormányzathoz megkeresés érkezett, melyben a kosárlabda palánk áthelyezését kérték. A labdajáték kedvelői viszont mindenképpen szeretnék, hogy a palánk a jelenlegi helyén maradjon, álláspontjukat ők is az önkormányzathoz beadott kérelemmel nyomatékosították.

Vajon mi alapján tegyen igazságot a település vezetője vagy a képviselő-testület?

Az ellenzők bánatára a palánknak egyelőre a helyén kell maradnia. A kosárlabdapályát ugyanis pályázati forrásból alakították ki, a pályázatban viszont az is szerepelt, hogy a kosárlabdapályát jelenlegi helyén 2025-ig működtetni kell. Tehát az esetleges áthelyezéséről – hiába a lakossági kérés – az önkormányzat addig nem dönthet.

A helyzetről az várkonyiakat az önkormányzat honlapján is tájékoztatják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában