Voks

2024.06.09. 23:45

Több településen is új polgármestert választottak a Jászságban

Budai Lóránt újrázott Jászberényben, Illés Gergő nyert Jászapátiban – itt vannak a Jászság régi és új polgármesterei.

Rózsa Róbert

Végeredmény született a Jászság településein is a június 9-ei önkormányzati választáson.

Jászság, választás, szavazat, polgármester
Választott a Jászság is vasárnap, több helyen előre tudható volt a végső győztes, de új nevek is vannak
Fotó: Nagy Balázs

Így választott a Jászság

A Jászság fővárosában, Jászberényben a várost jelenleg is vezető Budai Lórántnak adtak bizalmat a választók. Bár jelenleg még a szavazatok szűk tíz százalékának megszámlálásra hátra van Jászberényben, a mostani városvezető 71,7 százalékon áll.

A térség másik járási székhelyén, Jászapátin az biztos volt, hogy új polgármestert választanak, mivel a mostani városvezető, Farkas Ferenc nem indult újra a tisztségért. Székéért két jelölt vívott harcot vasárnap, akik közül végül a független Illés Gergő 1926 szavazattal, 52,18 százalékkal nyert, míg ifj. Pócs János 1655 szavazatot kapott, amellyel 44,84 százalékot ért el. Októbertől így Illés Gergő veheti át a városvezetői posztot.

Újrázott Alattyánon Huszár Arnold. A települést 2019 óta vezető független jelölt 573 szavazatot söpört be, így 62 százalékkal magabiztosan nyert. Hasonló mértékű győzelmet aratott Jánoshidán Eszes Béla 791 vokssal, 63,69 százalékkal. Jászteleken is marad a jelenlegi polgármester, Tóth Nóra (Fidesz-KDNP) személyében, 412 szavazattal, 64,38 százalékkal.

Baranyi Sándor Jászdózsán 51,4 százalékot szerzett 549 szavazattal, Jászkiséren a független Vajas György nyerte a választást, aki 816 szavazatot kapott, ez a szavazatok 42,39 százalékát jelenti. A szavazatok 35 százaléka is elég volt a független Laczlavik Ildikónak a győzelemhez Jászalsószentgyörgyön, rá 550-en voksoltak. Jászfelsőszentgyörgyön a települést jelenleg is vezető Zentai Tibor Károlyné győzött.

Több település is borítékolható eredménnyel futott neki az önkormányzati választásnak, mivel egy jelölt indult a polgármesteri tisztségért. Ennek megfelelően Jászágón Mozsár Lászlóné, Jászárokszálláson Antal Péterné Szerző Ildikó, Jászboldogházán Koczáné dr. Fehérváry Mária, Jászfényszarun Győriné dr. Czeglédi Márta, Jásziványon Tari András, Jászjákóhalmán Terjéki Tünde, Jászladányon Bertalanné Drávucz Katalin lesz a polgármester októbertől.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában