Forgalomlassítás

2024.06.07. 15:30

Fekvőrendőrök biztosítják majd a lakosok nyugalmát Püspökiben

A Tisza-partra vezető, közelmúltban felújított úthoz hasonlóan forgalomlassító eszközöket telepítenek hamarosan Tiszapüspöki belterületi útjaira. A fekvőrendőrök kihelyezésének célja a gyakori száguldozások megakadályozása.

Molnár-Révész Erika

Fekvőrendőröket telepítettek a közelmúltban a szabadstrandra vezető út különböző szakaszaira Tiszapüspökiben. A forgalomlassító eszközöket a környékbeli üdülőtulajdonosok vásárolták, mert a felújított úton gyakori volt a száguldozás. 

fekvőrendőrök, Bander József
Hamarosan már nem csak a szabadstrandra vezető úton, de a belterületi utakon is ilyen fekvőrendőrök lassítják majd a forgalmat–mutatta Bander József polgármester.
Fotó: Mészáros János

A gyalogosokat védik majd a fekvőrendőrök

Ennek mintájára fekvőrendőröket telepítene az önkormányzat a felújított belterületi utakra is.

– A település belterületén is problémát jelent a felújított utak esetében, hogy az ott közlekedőkre veszélyt jelenthetnek a nagyobb sebességgel közlekedő autósok, ezért döntött úgy a képviselő-testület, hogy a Tisza-parthoz hasonlóan forgalomlassító eszközöket telepít első körben az Ady Endre útra. Ez egy közel 600 méteres útszakasz, mely teljes hosszában megújult a közelmúltban – tájékoztatott Bander József polgármester. Hozzátette, az anyagi forrás erre már rendelkezésre áll, összesen mintegy 1 millió forint.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában