Beruházások

2024.06.07. 19:00

Fejlesztések valósultak meg a pályázati támogatásból Tiszaszőlősön

Egy vissza nem térítendő Európai uniós támogatásnak köszönhetően közel 163 millió forintból négy projekt is megvalósult Tiszaszőlősön. Az Élhető települések operatív program keretében projektzáró rendezvényt tartottak a településen tervezett fejlesztésekről a Civil Házában.

Köllő Judit

– Egy régi, roskadó épületet sikerült fejleszteni, mintegy 77 millió forintból  – nyilatkozta hírportálunknak Anginé Szőnyi Eszter, Tiszaszőlős polgármestere.  – Az új Civil Házunk teret biztosít a helyi klubok és szervezetek számára. A képviselő-testületünk kiemelt célja, hogy ezt a projektet megvalósítjuk, melynek segítségével még összetartóbbá kovácsolhatjuk a helyi közösséget.  

fejlesztések, civil ház, felújítás
Helyi klubok és szervezetek számára biztosítanak helyet
Forrás: Beküldött fotó

A Civil Ház fejlesztése mellett még három másik projekt is lezárult a programban.

– A fennmaradó összegből a közúti közösségi közlekedés támogatását is sikerült megvalósítani, melynek keretében egy autóbuszváró, egy esőbeálló, valamint a hozzájuk tartozó peronokat is kialakítottunk – folytatta a településvezető. 

– A forgalom csillapítása és annak akadálymentesítése érdekében a főút és a Petőfi utcát összekötő szakaszon gyalogátkelőhelyet alakítottunk ki. Ugyanebben a projektben két domború tükröt is kihelyeztünk. Végezetül pedig a település környezeti állapotának javítása érdekében a régi temető mellett sok éven át felhalmozódott 30 köbméter illegális szemétlerakót is megszüntettük.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában