Ünnepség

2024.06.28. 15:30

Elismerték az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját Jászberényben – galériával, videóval

Semmelweis-nap és az Ápolók Napja alkalmából ünnepséget tartottak június 27-én, csütörtökön délután a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban. A rendezvényen elismeréseket adtak át a példás, kiemelkedő munkát végző egészségügyi dolgozóknak.

Illés Anita

– Az egészségügy folyamatosan változik, fejlődik, új kihívásokkal és lehetőségekkel állítja szembe a szakembereket. Nagyon fontos, hogy lépést tartsunk ezekkel a változásokkal, folyamatosan fejlesszük tudásunkat, képességeinket – hangsúlyozta dr. Besenyi Orsolya. A Jászberényi Szent Erzsébet Kórház megbízott igazgatója köszöntőjében a szakember-utánpótlás biztosításáról is szólt a kórház kerthelyiségében tartott rendezvényen, melyen az egészségügyi dolgozókat ünnepelték.

egészségügyi dolgozók
Méltatták és elismerték az egészségügyi dolgozók kitartó és áldozatos munkáját a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház ünnepségén
Fotó: Pesti József

Megköszönték az egészségügyi dolgozók áldozatkész, kitartó munkáját

A kórház a Szolnoki Szakképzési Centrummal együttműködve ápolóképzést indított, mely nemcsak szakmai tudást ad, hanem felkészíti a leendő ápolókat a mindennapi kihívásokra és arra is, hogy emberségesen, empatikusan közelítsenek a betegekhez.

– Az ápolók azok, akik a legközelebb állnak a betegekhez, akik elsőként nyújtanak nekik segítő kezet és akik a legnagyobb támogatást nyújtják a gyógyulás folyamatában – mondta dr. Besenyi Orsolya, majd beszéde végén köszönetet mondott az egészségügyi dolgozók kitartó, lelkiismeretes munkájáért.  Az ünnepség díszvendége volt dr. Szondi Zita, az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) alap- és szakellátásért felelős igazgatóhelyettese. - Semmelweis Ignác munkásságából, hitéből erőt kell merítenünk. Az a kitartás és erő, amivel véghez vitte az elképzeléseit és megmentett több száz kismamát, a mai napig példaértékű számunkra. Csak hittel, kitartással, egymást motiválva lehet dolgozni, hogy tudásunknak és szakmai képességeinknek megfelelően a legjobbat adjuk betegeinknek – hangsúlyozta dr. Szondi Zita.

Semmelweis-nap és az Ápolók Napja alkalmából Pócs János országgyűlési képviselő és Budai Lóránt polgármester is méltatta az egészségügyi dolgozók hivatástudatát, áldozatvállalását, a kitüntetettek kimagasló munkáját. Mező István református lelkész beszédében kiemelte a testi és lelki egészség fontosságát és Isten áldását kérte a szakemberek munkájára. 

Négylábú asszisztens is feltűnt a Semmelweis-napi ünnepségen

Az ünnepi köszöntők sorát dr. Varga Károly csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos folytatta, aki személyes élményein keresztül mutatott rá hivatása szépségeire. Négy évtizede gyógyít, tíz éve négylábú asszisztense Dr. Rex is segíti munkájában. Tavaly szeptember óta dolgoznak a jászberényi kórház gyermekosztályán.

– Már hat évesen elhatároztam, hogy gyermekorvos leszek a saját doktor bácsim példáját követve. Nem bántam meg, hogy ezt a hivatást választottam. Csodálatos dolog, hogy dr. Rex is velem dolgozhat és együtt mosolyt csalunk a gyerekek arcára – beszélt hivatástudatáról dr. Varga Károly, aki hangsúlyozta a csapatmunka fontosságát a gyógyító munkában és a vidéki kórházak jelentőségére is felhívta a figyelmet.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével többek között Molnár Karolina, a Belügyminisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára, dr. Berkó Attila főispán és Vári-Nagy Judit, a Jászberényi Járási Hivatal vezetője. 

 

egészségügyi dolgozók
A dolgozók nevében Dr. Varga Károly csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos mondott köszöntőt négylábú asszisztense, Dr. Rex társaságában. 
Fotó: Pesti József

Díjazták a reumatológia, fizioterápiás részleget is

Kitartó és áldozatos munkájuk elismeréseként Semmelweis-napi emléklapokat adtak át a kórház dolgozóinak. Kitüntetésben részesült: 

  • Dr. Nagy Piroska aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos, az intenzív osztály osztályvezető főorvos helyettese
  • Tóthné Berényi Andrea a sebészeti osztály kötözős nővére, sztómaterapeuta
  • Sülyi Anita a kórházi gyógyszertár gyógyszerkiadó asszisztense 
  • Zsólyomi Sándorné ápolónő
  • Répási Róbertné a gasztroenterológiai osztály főnővér helyettese
  • Nyitó Gáborné a pszichiátria szakrendelés asszisztense
  • Barna Istvánné a Nagykátai Szakorvosi Rendelőintézet munkatársa
  • Kőszegi Gábor belső szállító
  • Havrán-Balogh Ildikó a sebészeti szakrendelés asszisztense
  • Félegyházi Veronika az ápolási osztály ápolója 
  • Mészáros Zoltánné takarítónő; Bodonyi Katalin a kórház sürgősségi osztályának főnővére

Díjazták a reumatológia, fizioterápiás részleg munkaközösségét is. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elismerését Pokorni Tibor kapta, aki jelenleg a Szent Ferenc Egyesített Szociális Intézmény idősek otthonának ápolójaként dolgozik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában