Ünnepség

2024.05.30. 16:12

Idősek nappali ellátását szolgáló épületet adtak át Jászapátin

Második lépcsőben nemrégiben elkészült a szociális kiszolgáló helyiségeket tartalmazó rész, így csütörtök délelőtt felavatták az Egyesített Szociális Intézmény István király úti épületét.

Pesti József

A Szociális Alapszolgáltatások Fejlesztése Jászapáti városban című projekt intézménymegnyitó ünnepségén először Kalmárné Nagyistván Erika, a JESZI vezetője köszöntötte a megjelenteket. A nemrégiben elkészült, mintegy 80 millió forint vissza nem térítendő támogatásból felújított, minden igényt kielégítő épület az idősek nappali ellátását szolgálja majd. Még 2015-ben, Pócs János országgyűlési képviselő segítségével, egy kormányzati támogatásnak köszönhetően a fő épületrész már megújult, majd pár év elteltével a szociális kiszolgáló helyiségek újjáépítésére is sikerrel pályáztak.

A rendezvény végén szalagátvágással adták át az idősek nappali ellátását szolgáló épületet
Fotó: Pesti József

A rendezvényen felszólalt ifj. Pócs János alpolgármester, aki hangsúlyozta: A település számára minden lakos és korosztály egyformán fontos. Az elmúlt időszakban megújultak a kisgyermeknevelő intézmények, a bölcsődék, óvodák és az iskolák. A csütörtökön átadott fejlesztés bizonyítja: az idősek sincsenek elhanyagolva.

Borbás Zoltán, a vármegyei közgyűlés alelnöke beszédében megemlítette, hogy ezt a projektet kizárólag helyi vállalkozók valósították meg, míg Pócs János országgyűlési képviselő a város fejlesztését, fejlődését méltatta.

A szalagátvágást és a pohárköszöntőt követően az érdeklődők megtekinthették a felújított intézmény belterét is. Az ünnepségen közreműködött a Mákvirág Gyermeknéptánc Együttes és Ballmann Róbert tanuló.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában