Pecázás szerelmesei

2024.05.06. 18:30

A Gulyagyepi horgásztavon rendeztek horgászversenyt Tiszasülyön

Családias hangulat és nyárias idő jellemezte a Tiszasülyön megtartott horgászversenyt. A gyerekek is élvezték a programot.

Kovács Berta

A hétvégén rendezte meg első idei horgászversenyét Tiszasüly önkormányzata a Gulyagyepi horgásztavon. A megmérettetésre nem csak a település pecásai jelentkezhettek.

horgászverseny, győztesek
A győztesek: (balról) Nagy Sándor, Barta Ferenc Roland, Nagy Richárd polgármester, Sike Zsolt és Kovács István
Forrás: Beküldött fotó

A versenyen a kicsiktől a nyugdíjas korúakig mindenféle korú pecás ragadott horgászbotot. A felnőttek két botot használhattak, két-két horoggal felszerelve, míg a gyerekek egy darab úszós készséggel küzdhettek a halak kegyeiért.

A napsütéses, nyárias idő családostul csábította ki az embereket a tóhoz. Rengeteg gyerek volt a versenyzőkön kívül is, ők a környező fák alatt leterített plédeken játszottak vagy labdáztak, míg családtagjaik a halakat próbálták horogra csalni. Így a verseny családias hangulatban zajlott.

Balaton Mária rendezvényszervezőtől megtudtuk, a pecásoknak összesen 35 darab pontyot sikerült kifogniuk, emellett persze keszegfélék is akadtak szép számban. 

A helyezésekről a kifogott halak összsúlya döntött.

Felnőtt kategóriában a győzelemnek a sülyi Sike Zsolt örülhetett, aki nyolc pontyot akasztott. Második lett a szintén helyi lakos Kovács István, harmadik helyen pedig a Nagykörűből érkezett Nagy Sándor végzett.

horgászverseny
A legügyesebb gyerekeket is díjazták. Balról Hadrik Barnabás, Katona Tamás és Patonai Zoé, Nagy Richárd polgármesterrel
Forrás: Beküldött fotó

A dobogós gyerekek mint sülyiek voltak, első lett Hadrik Barnabás, második Katona Tamás, harmadik pedig Patonai Zoé.

A legnagyobb halat – egy pontyot – Barta Ferenc Rolandnak sikerült kifognia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában