Figyelemfelhívás

2024.05.10. 17:48

Georg Spöttle a magyar fiataloknak is üzent szolnoki sajtótájékoztatóján

A Márai Sándor Kulturális Polgári Kör vendége volt Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő péntek délután a szolnoki Galéria étteremben. A rendezvény előtt Szalay Ferenc polgármesterrel és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselővel közösen tartottak sajtótájékoztatót a Tiszai hajósok terén.

Pakainé Pusztai Nóra

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő a Márai Sándor Kulturális Polgári Kör meghívására érkezett Szolnokra pénteken. Előadásában a béke fontosságáról beszélt, ám előtte Szalay Ferenc polgármesterrel és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselővel közösen tartottak sajtótájékoztatót a Tiszai hajósok terén.

sajtótájékoztató, Georg Spöttle, Szalay Ferenc, dr. Kállai Mária
Szalay Ferenc (balra), mellette Georg Spöttle és dr. Kállai Mária
Fotó: Mészáros János

Szalay Ferenc az első világháborús emlékmű előtt arra emlékeztetett, hogy a második világháború mit hozott a világ, Magyarország és Szolnok számára.

– Rengeteg ember szenvedett, elveszítette a családját, a gyermekét, a házát. A mai világban ezt kockáztatják, akik azt mondják, hogy Európának a háborút kell segíteni – fogalmazott.

Szerinte a háborúban az a legjobb, ha annak vége lesz.

– Magyarország mindig a béke párjára állt. Mi is azt üzenjük, hogy józanul gondolják végig az emberek, mit jelent a háború – hangsúlyozta, majd átadta a szót Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértőnek.

– A béke, a tűzszünet az egyetlen megoldás, hogy a fiatalok ne a fronton haljanak meg, hanem legyen egy szép hosszú nyugodt életük, életünk nekünk Magyarországon is. Ezért fontos, hogy ezt az üzenetet a magyar fiatalok is megértsék, hogy egy olyan pártra kell szavazni, akik a békét akarják egész Európában – mondta a szakértő.

E gondolatához dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő is csatlakozott.

– A kormány minden esetben a béke mellett áll ki, fogadja az Ukrajnából érkező menekülteket. Június 9-én erről kell dönteni, hiszen a béke kérdése áll a fókuszban. Mondjunk igent a békére! – zárta gondolatait a képviselő. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában