Lista

2024.05.20. 09:00

Bontási munkálatok Szolnokon, folyótisztítás Zagyvarékason – ezek voltak az elmúlt hét legjei

Családbarát munkahely címeket adtak át Szolnokon, fokozottan ellenőrzik a parkolási rend betartását a szolnoki kórházban – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

1. Búvárok is érkeztek a Zagyvához: mindenki kivette a részét a munkából Rékasnál

Zagyva, folyó, tisztítás
Volt, ahol teljesen eltorlaszolták s Zagyvát a bedőlt fák
Forrás: Beküldött fotó

Rengeteg bedőlt fa, bozót, hordalék képez akadályt a Zagyva folyón Zagyvarékas környékén, így nehezen tudják kiaknázni a Zagyva Ökopark elnevezésű turisztikai fejlesztés adta lehetőségeket. Nemrég nekiláttak rendbe tenni a folyót és környékét.

2. Egy korszak lezárult: elbontották Szolnok hosszú évtizedeket megélt épületegyüttesét

faház, bontási
Már el is bontották a faházakat…
Fotó: Mészáros Géza

Megkezdődött a napokban a szolnoki Fiumei úti iskola melletti, két sornyi faház lebontása. Helyükre hamarosan egy 72 férőhelyes parkolóterületet építenek, miközben a kivitelezők a belváros zöldterületét is növelik, mert a beruházással egy közparkot is létrehoznak.

3. Szigorított a szolnoki kórház, fokozottan ellenőrzik a parkolási rend betartását

Hetényi Géza Kórház
Külön szabályok vonatkoznak a szolnoki Hetényi kórházba történő behajtásra, illetve az ottani parkolásra
Fotó: Nagy Balázs

A behajtási engedéllyel nem rendelkezők szabálytalan parkolásukkal akadályozták a munkavégzést, így a betegszállítók és belső szállítók nem tudtak eleget tenni a feladataiknak– ezzel indokolja a Hetényi Géza Kórház vezetősége azt, hogy miért szigorították az elmúlt napokban az intézmény parkolási rendjét. A közösségi médiában többen jelezték, hogy nem hajthattak be a kórház területére sérült betegekkel, de magát az intézményt is sokan keresték az ügyben.

4. Kiderült, kinek a hibájából érte halálos áramütés az M4-es építésén dolgozó munkást

mentő
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

A Szolnoki Törvényszék másodfokú döntésével a napokban jogerősen lezárult annak a 45 éves, büntetlen előéletű férfinak a büntetőügye, aki mikor 2020. szeptember 8-án építésvezetőként dolgozott az M4-es gyorsforgalmi út Törökszentmiklós melletti hídjának építésénél, és mulasztásával az egyik munkás halálát okozta.

5. Családbarát munkahely címeket adtak át Szolnokon: íme, az idei nyertesek! – galériával

elismerés, családbarát munkahely
A városházán vehették át az oklevelet a díjazottak
Fotó: Mészáros János

Már ötödik alkalommal írt ki pályázatot a Szolnok Családbarát Munkahely címre a vármegyeszékhely. Az elismeréseket május 15-én, szerdán, a városházán megtartott ünnepségen adta át Szalay Ferenc polgármester. Ezúttal öt szervezet vehette át a cím elnyerését tanúsító díszoklevelet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában