Lista

2024.04.22. 09:00

Gázolajtolvaj Jászjákóhalmán, felelőtlen fiatalok Szolnokon – ezek voltak az elmúlt hét legjei

Különleges sorompóval parancsolhatunk megálljt a csupasz csigák pusztításának, szinte egész Európában körözték a pár tagjait, akik nemrég költöztek Tiszapüspökibe – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

1. Reggel elhűlve nézett az üzemanyagtartályba a jákóhalmi sofőr, nem hitte el, amit látott

gázolajtolvaj
Elkapták a gázolajtolvajt Jászjákóhalmán
Fotó: Gettyimages.com / Forrás: Illusztráció

Egy jászjákóhalmai lakos tett bejelentést a rendőrségen április 15-én reggel, hogy az éjszaka folyamán az ingatlana előtt parkoló teherautó üzemanyag-tartályából ismeretlen ellopott 65 liter gázolajat. A rendőrök rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőt, és előállítottak egy helyi fiatalkorút, akit gyanúsítottként hallgattak ki. 

2. Különleges sorompóval parancsolhatunk megálljt a csupasz csigák pusztításának

Papp Károly kezében a csigasorompóval, ami egy kíméletesebb módszere a csupasz egyedek távol tartásának
Fotó: Nagy Balázs

A szolnoki Papp Károly évtizedek óta nagy kertbarát, mára a növények gondozásának, nevelésének, megóvásának szakértője lett. Emellett a kártevőkkel szembeni praktikák is szép számmal lapulnak a tarsolyában, erről mesélt hírportálunknak.

3. Szinte egész Európában körözték a pár tagjait, akik nemrég költöztek Tiszapüspökibe

Arrest,For,Offense,,Man,In,Handcuffs,Close,Up.
Fotó: Shutterstock.com / Forrás:  Illusztráció

Európai elfogatóparancs volt érvényben azok ellen a külföldi állampolgárok ellen, akiket a napokban tartóztattak le a törökszentmiklósi rendőrök Tiszapüspökiben. Hírportálunk információja szerint egy párról van szó, akik nemrég költöztek a településre.

4. Életveszélyes éjszakai hősködést vettek videóra az egyik szolnoki játszótéren

Urban,Playground,At,Night
Fotó: Shutterstock.com / Forrás:  Illusztráció

Nem először tesz közzé figyelemfelhívó bejegyzést közösségi oldalán a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. (SZVÜ) a város játszótereinek használatával kapcsolatosan. Ezúttal tizennégy év fölötti fiatalok veszélyérzet nélkül pörögtek-forogtak a tiszaligeti helikopter-rotor-körhintáján. 

5. A holokauszt áldozataira emlékeztek Szolnokon

Sokan részt vettek az eseményen
Fotó: Mészáros János

A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján több helyszínen is koszorúzást rendeztek Szolnokon, így az egykori gettó helyén álló emlékkőnél is. Ezt követően a botlatókövek mentén végigsétáltak az egykori zsinagógába, ahol Szalay Ferenc polgármester is szólt a megemlékezőkhöz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában