Fejlesztés

2024.03.22. 07:00

200 millió forintból újul meg az úthálózat és a közvilágítás Jászalsószentgyörgyön

Hamarosan megújult burkolatú utakon, modern izzók fényei alatt is közlekedhetünk Jászalsószentgyörgyön.

Rózsa Róbert

Ma még repedezett, de hamarosan simává, könnyen járhatóvá válik, esti fényeit pedig modern izzók ontják majd a friss aszfaltra – ez a leírás több útra is illik Jászalsószentgyörgyön, úgymint a Délibáb, Árpád, Széchenyi, Vízimalom és Tavaszmező. Közös ezekben az utakban, hogy várhatóan nyárra felújítják burkolatukat annak a százszázalékos intenzitású TOP Plusz pályázatnak a részeként, melyben Jászalsószentgyörgy 200 millió forintot nyert el belterületi útjainak felújítására.

Szarvák Imre, a település polgármestere ismertette a projekt elemeit
Fotó: Pesti József

A projekt kapcsán csütörtökön tartott ismertetőt Szarvák Imre, a település polgármestere. Ebből pedig kiderült az is, a pályázati forrásból jut a közvilágítás korszerűsítésére is. A fejlesztéssel érintett utak mentén ugyanis korszerűsítik a közvilágítást is, energiatakarékos LED-es lámpákat szerelnek fel, ezzel hosszútávon is biztosítva a közvilágítás gazdaságos működtetését és javítva a község fenntarthatóságát.

Elhangzott, Jászalsószentgyörgy a lehetőségeihez mérten korábban is folyamatosan fejlesztette úthálózatát, létrehozott kerékpárutat is. A településen ráadásul gyűjtőutak futnak össze a környező községek irányából, nem mellesleg Szentgyörgyön fut át a 32-es főút.

A mostani fejlesztés egyébként tavaly januárban kapott zöld utat és 2023 februárjában írták alá a támogatási szerződést. Ha a munkálatok a tervek szerint haladnak, a kivitelezés augusztusra fejeződik be. A projekt a Széchenyi Terv Plusz Program keretében valósul meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában